HABERLER  »  TUTSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

28 Mart 2023 -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2023 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Ramazan ayı dolayısıyla İftar Yemeği eşliğinde düzenlenen Mart ayı meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Meclis başkanı Yavuz Semizler, “Mübarek Ramazan akşamında beraberliğimizin daim olmasını dilerim. Allah, tuttuğumuz oruçları ve ibadetleri kabul eylesin. Şimdiden önümüzdeki haftalarda kutlayacak olduğumuz Ramazan Bayramımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmenizi diliyorum” dedi.

2023 yılı Şubat ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2023 yılı Şubat ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Aydın, “Bugün aramızda Salihli Ticaret ve Sanayi odamızın değerli yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri misafirimiz. Salihli Ticaret ve Sanayi Odamız bizler için çok değerli ortak istişareler yürüttüğümüz bölgemiz için ortak projeler geliştirdiğimiz çok değerli bir paydaşımızı meclis toplantımızda ağırlamaktan onur duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Aydın, Ramazan Ayı ülkemize ve İslam dünyasına hayırlar getirsin

Başkan Aydın, “11 ayın sultanı Ramazan ayına 23 Mart tarihi itibari ile girmiş bulunuyoruz. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan geçirmenizi diliyor, Ramazan ayının ülkemiz ve islam dünyası için hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Aydın, Devrem ve Sel Yaralarını sarmak için çabaladık

Ülkemizde Deprem yaşanan deprem ve sel felaketleri nedeniyle zor günler geçirdiğimizi belirten başkan Aydın, “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizde Kaymakamlığımız ve Belediyemiz ile beraber ayrıca TOBB bünyesinde yürütülen kampanyalar ile kurumsal çalışmalar yaptık. Bölgedeki yaraları sarmaya yardımcı olabilmek için üyelerimiz, sanayicilerimiz, yönetimimiz ve meclis üyelerimizle birlikte için yardım kampanyalarına destek verip, yaraların sarılması için çabaladık. İlçemizde yerleşik hayata geçen depremzedelerimizin ihtiyaçlarını giderdik kalıcı iş bulmaları için Turgutlu İŞKUR ilçe müdürlüğümüzle ortak çalışmalar gerçekleştirdik. Allah bir daha bu tür büyük felaketler vermesin. Deprem ve selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken vefat eden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileklerimi bir kez daha iletmek  istiyorum” dedi.

Aydın, Geçmiş dönem borçlarına yapılandırma imkanı geldi

Aydın, “7440 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun çerçevesinde odamıza geçmiş dönem aidat borcu olan üyelerimize yapılandırma imkanı gelmiştir. Geçmiş dönem borçlarının ana paralarının ödenmesi durumunda faiz affının yanı sıra ana para ödemesi içinde 9 taksit imkanı vardır. Odamıza aidat borcu olan üyelerimizin bu imkandan faydalanması için çalışmalarımıza başladık. Buradan üyelerimize de çağrıda bulunmak istiyorum yapılandırma imkanından faydalanmak isteyen üyelerimiz odamızla temas kurabilirler” dedi.

Aydın “14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. döneminin 600 yeni üyesinin belirleneceğiz, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız, Manisa İlimizi temsil edecek 10 milletvekilini belirleyeceğiz. Yapılacak seçimlerin şimdiden ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Düzenlenen meclis toplantısına Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve yönetimi ile Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral da katıldı.