HABERLER  »  MAKİNECİ TURGUTLU 2019 YILI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

MAKİNECİ TURGUTLU 2019 YILI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

23/12/2019- “Makineci Turgutlu” sloganıyla yola çıkan ve 2015 Yılında Turgutlu İlçemizde başlayan makine sanayi kümelenme çalışmalarıyla ilçemize değer kazandıran “Makine Sektörünün Geliştirilmesi” konusunda görevli Danışma ve Yürütme Kurulu Üyeleri, 23 Aralık 2019 Pazartesi günü Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda Kaymakamımız Ali YILMAZ başkanlığında toplandı.  
Kaymakamımız Ali YILMAZ başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Çetin AKIN, Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Mehmet ÜÇBAŞ, Manisa CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TÜRK, Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat ONAT ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kıvanç BAŞARAN, Manisa CBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin ASLAN,  Manisa CBÜ  Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Makine  Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin ARSLAN,  TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN, Başkan Yardımcısı İsmail ULCAY, Danışman Haktan SEVSAY ve Genel Sekreter Nevzat AVCI, TURMESAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TUNÇDİBEK, Turgutlu OSB Müdür V. Cem YURTSEV ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin MALİZ, Manisa CBÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin AKTAŞ, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan YAMAN, Türkiye İş Kurumu Turgutlu Hizmet Merkezi Müdürü Mutlu Serkan ARSLAN,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ ve Şube Müdürü Baki ERDEM ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü Şef Ayhan IŞIK ve Kaymakamlık AB Proje Ofisi Sorumlusu Murat Mehmet GÜLER katıldı.
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN’ın yaptığı açılış konuşmasında ; “2015 yılında “Makineci Turgutlu” sloganı ile başlatılan inovasyon temelli kümelenme projesi çerçevesinde kümelenme yaklaşımıyla ilçemizin kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalar hükümetimizin kalkınma planları ve bölgesel kalkınma planlarına paralel çalışmalardır. Turgutlu İlçemizde orta yüksek ve yüksek teknoloji içerir makine sanayi üzerinde yatırımların artmasını amaçlamaktayız. 2015 yılından bu yana yaptığımız çalışmaların özeti ve bundan sonraki yol haritamızın belirleneceği 2019 yılı danışma kurulu toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Danışmanı Dr. Haktan SEVSAY’ın 2015 yılından bugüne kadar yapılan çalışmaların özetini yaptığı sunum sonrasında Turgutlu’da Orta Ölçekli alan oluşturulması noktasında başarıya ulaşılan çalışmalar ve Turgutlu’da girişimcilik Konsepti çerçevesinde oluşturulan OSB içerisinde yapılması planlanan özel meslek lisesi ile ilgili gelinen son durum özetlendi.
Bundan Sonra yapılacak çalışmalar üzerine yapılan müzakereler esnasında Turgutlu’da Üniversite ve Sanayi İşbirliğini artıracak bir ekosistem üzerine çalışılması hususu üzerinde durum tartışıldı. CBÜ TEKNOKENT Müdürü Hüseyin AKTAŞ, Teknokent’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Turgutlu ilçesinde TEKMER açılarak bu ekosistemin acilen kurulması gerektir ve özellikle bölgesel bir işbirliği modeli oluşturularak hızlı bir şekilde hayata geçirilmelidir.” dedi
Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat ONAT, yapılacak çalışmalar Turgutlu Teknoloji Fakültesi olarak destek vereceklerini bu hususta fakülte olarak da çalışmalar yürüttüklerini ifade ettiler. 
Toplantıda yaptığı konuşmada Kaymakamımız Ali YILMAZ, “Turgutlu ilçemizde yapılan bu çalışmalar hem bölgemize hem ülkemize değer katan önemli çalışmalar bu hususta katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum. Bu toplantıları belirli aralıklarla yapmamız ve buradan alınan kararları uygulayacak tartıştığımız konularda hızlı yol almamız için bir yürütücü kurul oluşturulması faydalı olacak.” Dedi.
Toplantıda Makineci Turgutlu Yürütülme Kurulu 1-Kıvanç BAŞARAN 2-Altay ERBULAK 3-İsmail ULCAY 4-Baki ERDEM 5-Murat Mehmet GÜLER 6-Cem YURTSEV 7-Nevzat AVCI’dan oluşmasına ve Dr. Haktan SEVSAY’ın kurula destek vermesine karar verildi.
Manisa CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet TÜRK, AR-GE inovasyon merkezi kurulması hususunda yürüttükleri projede son aşamaya geldiklerini ifade etti.
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin AKIN, Turgutlu için yapılan tüm faydalı çalışmaların yanında olduklarını özellikle makine kümelenmesi çalışması kapsamında Turgutlu Belediyesi olarak destek vereceklerini ifade etti.  Önümüzdeki günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi ile 1.5 ay sürecek bir proje kapsamında ilçemizin planlanması için bir çalışma yürütüleceklerini ifade eden Belediye Başkanı Çetin AKIN, şehir planlamasının önemine dikkat çekti.
Kaymakam Ali YILMAZ yaptığı kapanış konuşmasında, somut adımlar atılmasının önemine dikkat çekerek “Bugün geçmişte yapılan çalışmaların özetini dinledik ve önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar için bir yol haritası belirledik. Somut ve hızlı adımlar atmamız önemli özellikle tüm katılımcıların içtenlikle toplantıya iştiraki, paylaşımları ve toplantıya katılımları nedeni ile teşekkür ediyorum.” Dedi.
Toplantı konuşmaların ardından sona erdi.