HABERLER  »  YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZA TOBB’DAN ULUSLARARASI YENİ BİR GÖREV

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZA TOBB’DAN ULUSLARARASI YENİ BİR GÖREV

05.08.2014- Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Faruk AYDIN Ekonomik İşbirliği(EİT) üyesi olarak toplantılara katılmak için TOBB tarafından  görevlendirildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT), 1964 yılında kurulmuş olan Kalkınma için Bölgesel İşbirliği Teşkilatı’nın devamı olarak Türkiye,İran ve Pakistan arasında,1985 yılında imzalanan İzmir Anlaşması ile kurulmuştur.Sekretaryası Tahran’da olan EİT’in üyeleri, İran, Pakistan, Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’dır.

EİT’in amaçları arasında, ekonomik serbestleşme yoluyla üye ülkelerin sürdürülebilir kalkınmalarının sağlanması, ticaretteki engellerin aşamalı olarak kaldırılması, bölge içi ticaretin ve bölgenin dünya ticaretinden aldığı payın arttırılması ve üye ülkelerin dünya ekonomisiyle bütünleşmesinin sağlanması, bölgesel ve uluslar arası organizasyonlarla işbirliğinin yaygınlaştırılması, üye ülkeleri birbirine ve dünyaya bağlayan ulaşım ve telekomünikasyon altyapılarını güçlendirilmesi, doğal kaynaklar ile tarım ve sanayi potansiyelini etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve çevrenin korunmasına yönelik tedbirler alınması ile üye ülkeler arasındaki tarihsel ve kültürel bağların geliştirilmesi yer almaktadır.

Yakın bir dönemde gerçekleşecek EİT genel kurulunda TOBB adına toplantılara katılacak olan Faruk AYDIN’ın yeni görevinin ilçemize, odamıza ve TOBB’a hayırlı olmasını diliyoruz.