HABERLER  »  YENİ İŞ YERİ AÇACAK GİRİŞİMCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

YENİ İŞ YERİ AÇACAK GİRİŞİMCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasının, Zafer Kalkınma Ajansının 2013 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması projesi kapsamında düzenleyeceği girişimcilik eğitimleri için başvurular başladı.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri 3 grupta toplam 90 kişiye verilecektir. Her grup için planlanan eğitim süresi 9 gündür. 

Eğitimini başarıyla tamamlayan ve KOSGEB girişimcilik belgesi alan kursiyerlere,
Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen destekler aşağıda yer almaktadır;

A) İşletme Kuruluş Desteği
Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti;
 İşletme kuruluş giderleri (sicil kaydı, oda kaydı, kuruluşa ilişkin noter masrafları, zorunlu izin ve ruhsat giderleri) için 3.000 TL, 
.
B) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 12 ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 TL’dir.

C) İşletme Giderleri Desteği
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 TL olmak üzere toplam 12.000 TL’dir.
Aşağıda belirtilenler işletme gideri olarak sayılır:
Personel net ücretleri (asgari geçim indirimi net ücrete dahil edilmez), 
İşyeri kirası (stopaj ve ortak giderler hariç),Elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makinelere ait yakıt giderleri.

D) Sabit Yatırım Desteği
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için banka teminat mektubu karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 TL’dir

 Mart ayı içerinde düzenlenmesi planlanan eğitimlere katılmak isteyen girişimci adayları aşağıda yer alan başvuru formlarını doldurarak Odamız KOSGEB Temsilciliğine teslim etmeleri gerekmektedir.





Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası