HABERLER  »  ÜYELERİMİZİN ELEKTRİK KESİNTİLERİ SORUNUNA ÇÖZÜM ARADIK

ÜYELERİMİZİN ELEKTRİK KESİNTİLERİ SORUNUNA ÇÖZÜM ARADIK

22.03.2016 - Turgutlulu sanayiciler, esnaflar enerji sorunlarını Gediz Elektrik A.Ş. yetkililerine ilettiler. Firma yetkilileri Turgutlu’ya kalıcı hizmet verdiklerini, sanayicilerinin sorunlarının ise en kısa zamanda çözüme ulaştıracaklarını dile getirdi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde son zamanlarda elektrik kesintilerinin artması üzerine Turgutlu sanayicilerinin ve esnaflarının isteği üzerine Kaymakamlık tarafından Gediz A.Ş. ile bilgilendirme ve çözüm toplantısı gerçekleştirildi. 

Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Uğur Turan başkanlığında toplanan taraflar elektrik konusunda görüşlerini aktardı. Toplantıda Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, TURMESAD Başkanı Tahsin Koyak, Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yaman, Elektrikçiler Odası Başkanı Sabri Toker, Odamız Genel Sekreteri Nevzat Avcı ve Odamız Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ulcay’ın yanı sıra Gediz A.Ş. İzmir ve Manisa bölge müdürü Yakup Önder, Gediz A.Ş. Planlama ve Geliştirme Müdürü Zeki Murat, İşletme Müdürü Sefa Pişkin Leblebici, Gediz A.Ş. Turgutlu İlçe Yöneticisi Kasım Özçıkırıkçı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında kaymakam Uğur Turan;” Son zamanlarda kesintiler arttı ancak bu durum sanayicilerimizi ve esnafımızı üzüyor. Bu nedenle bu soruna çözüm bulmak için bu toplantıyı düzenledik. Turgutlu için tüm paydalar ortak hareket ederek sonuç odaklı çalışacağız” dedi. Turgutlu’nun elektrik sorunlarını Tahsin Koyak, Mehmet Ölmez, Hasan Yaman,Sabri Toker, İsmail Ulçay, Nevzat Avcı ve Belediye Başkanı Turgay Şirin firma yetkililerine iletti. Sanayi ve esnaf temsilcileri işletmelerin yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, Mehmet Ölmez eğitim alanlarındaki sıkıntıları dile getirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise halk nazarında elektrik konusunda sorunların yaşandığı ve bu konuda zaman zaman direkt muhatap olmasa da belediyenin eleştirildiğini dile getirdi.

Sanayiciler adına Tahsin Koyak ve İsmail Ulcay;” Günde 7-8 defa elektrik kesintileri hem teknik ekipmanlarımıza zarar veriyor, hem yatırım yapacak isimler bu durumdan şikayetçi oluyor ve ayrıca iş yetiştirme konusunda sorunlar yaşanıyor. Biz sanayiciler olarak bu konularda çözüm istiyoruz” dedi. Hasan Yaman ve Sabri Toker ise;” Sanayi sitesinde aydınlatma konusunda sorunlar var. Ampüllerini biz alalım diyoruz ancak sorun çözülmüyor. Ampül alın dediler bize ancak yine aynı sıkıntı devam etti. 917 ortağın bulunduğu sanayide ekipler dükkanında olmayan esnafın elektrik saatini değiştiriyor ve ihbarname olmadan elektrik kesiliyor” derken Toker ise;” İnşaatını tamamlayan vatandaşlar abone alma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Eskiden bunları günü birlik çözebiliyorken şimdi 10 gün sonraya sıra veriliyor. Personel ve özellikle deneyimli personel sıkıntısı var gibi ” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintileri konusunda sanayici ve esnafın sıkıntılarına hak verdiğini belirten Başkan Şirin, halkın mağduriyetinin de fazla olduğunu ifade etti. Şirin;” Elektrik kesintilerindeki şikayetler bize kadar ulaşıyor. Hatta bizim sorumluluğumuzun olmamasına rağmen direkt olarak kesintilerinden dolayı eleştiriliyoruz. Turgutlu’da sokak aydınlatmaları ve bakım-onarımı konusunda sorunlar var. Kar yağışı konusunda ise elektrik firmasının yetkilileri ulaşamadıkları bölgelerde belediye yapacak gibi bir yaklaşımı vatandaşa iletiyor. Bizim bu konuda bir yaptırımımız yok ancak teknik ve alt yapı olarak belediyemiz destek verir. Vatandaşların en çok mağdur olduğu konuda telefonla muhataplara ulaşamama konusu. Elektrik kesildiği ancak kuruma ulaşmak neredeyse imkansız hale geliyor. Bu konuda belediyemiz sorumlu tutuluyor. Turgutlu il ölçekli bir ilçe, sanayisi, esnafı ve yerleşim yeriyle büyük bir kent. Yatırımların bu yönde yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Gediz A.Ş. İzmir ve Manisa bölge müdürü Yakup Önder tüm tarafların sorunlarını dinledi. Yakup Önder;” Hepimiz TEDAŞ kökenliyiz ve sorunları iyi biliyoruz. Derbent trafosundan beslenen Turgutlu artık Bağyurdu OSB’den çekilen yeni hatlada besleniyor. Bu sorunları daha aza indirdi ve tam anlamıyla faal olduğu zaman enerji konusunda sorunlar olmayacaktı. Yatırımların konusunda ise devletin ön gördüğü yatırımları gerçekleştirebiliyoruz. 2015 yılında 6 milyon TL yatırım yapıldı, bu yılda yatırımlar devam edecek” şeklinde konuştu. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ise her iki tarafa da katılımlarından dolayı teşekkür etti ve toplantının verimli geçtiğini ifade etti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası