HABERLER  »  ÜYELERİMİZ, TURMESAD İLE MANİSA TEKNOKENT’ İ ZİYARET ETTİ

ÜYELERİMİZ, TURMESAD İLE MANİSA TEKNOKENT’ İ ZİYARET ETTİ

27.02.2019 - Odamız ile Turgutlu Metal Sanayici ve İşadamları Derneği beraberliğinde üyelerin mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak, teknolojik gelişmeleri daha yakından takip etmek için geçtiğimiz salı günü Odamız Yönetim Kurulu  Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay koordinesinde Manisa Teknokent ziyareti gerçekleştirildi.

Teknokent Müdürü Prof.Dr Hüseyin Aktaş, “Teknokentler’in kuruluş amaçları ve çalışmaları konusunda, ‘Teknokent; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezidir. Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknoparkı temsil eder” dedi.

Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay ise Teknokente yapılan ziyaret ile  ülkemizde teknolojinin geldiği son noktayı görme imkanına sahip olduklarını dile getirdi. Ulcay, gezilerden elde ettikleri bilgi ve tecrübeyi üyelerinin işyerlerinin gelişimine katkıda bulunacağını, bu tür gezilerin farklılaştırılarak devam ettirmek niyetinde olduklarını söyledi.