HABERLER  »  ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMA GÜNLERİ BAŞLIYOR

ÜCRETSİZ MEME KANSERİ TARAMA GÜNLERİ BAŞLIYOR

30.09.2013 – 04.10.2013 tarihleri arasında 5 gün süreyle Turgutlu Belediyesi Orta Park alanında tüm bayanlarımız için ücretsiz meme kanseri tarama testi uygulanacaktır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak; T.C. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin katkıları, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulumuzun destekleriyle, Belediyemiz Orta Park Alanında 5 gün süreyle tarama aracında uygulanacak testlere İlçemizde bulunan tüm bayanlarımızı davet ediyoruz.

Günümüzde kadınların en büyük sorunlarından biri olan meme kanseri riski, Ülkemizde sıklıkla görülmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde meme kanserinde en hızlı tedavi başarısı erken teşhis edilen hastalarda görülmektedir. Bu sebeple uzmanlar özellikle 50 yaşının üzerindeki tüm bayanların yılda en az iki kez mamografi testi yaptırmalarını tavsiye etmektedir.

Konuyla ilgili TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN: “Sağlık Bakanlığı ve TOBB, Ülkemizde bayanların sağlık açısından en büyük problemlerinden biri olan Meme Kanseri riski için bir çalışma başlatmıştır. Bu kapsamda 30 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında İlçemizde tarama aracımız bayanlarımıza erken teşhisi sağlayacak ücretsiz testler uygulayacak bir hizmet verecektir.” Diyerek, bu çalışmada emeği geçen tüm Kurum, Kuruluş ve şahıslara teşekkür ettiğini belirtti.

 

Turgutlu Meme Kanseri Tarama Günleri

 

Tarih                             : 30.09.2013 – 04.10.2013

Yer                                : Turgutlu Belediyesi Orta Park Alanı

Uygulanacak Testler: 30 – 65 Yaş arası bayanlar için SMEAR (Simir) Testi

                                        40 – 69 Yaş arası bayanlar için Mamografi Testi

 

*Tüm Testler ücretsizdir. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası