HABERLER  »  TUTSO'dan İNOVASYONA DESTEK

TUTSO'dan İNOVASYONA DESTEK

24 Aralık 2020 -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu, 22-27 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep’de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katılan öğrencileri ağırladı.
Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi öğrencileri Göksel Orakçı, Mehmet Sefa Gündüz, Muhammet Ali Ercan ve Mert Kavruk’tan oluşan ERAYİS Akıllı Tarım Teknolojileri Takımı bitkilerde hastalıkları tespit ederek anında müdahale edilebilmesini sağlayan tüm işlemlere de bünyesindeki yapay zeka ile kendi kendine karar verebilen bir ziraat robotu geliştirdi.
Toplantıda detaylı sunum gerçekleştiren ERAYİS takımı lideri Göksel Orakçı “ÇEMENZAR isimli robotumuz vasıtasıyla bitkilerde 7 gün 24 saat kontrolü sağlayabiliyoruz. Bu sayede çiftçilerimizin canını yakan hastalıkları erken tespit edip hızlıca müdahale edebileceğiz. Bu sayede artacak verim ve kalite sayesinde çiftçilerimizin ekonomisi ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. “ dedi.
TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve yönetim kurulu üyelerimizin yoğun ilgisini çeken robotun üretim aşamalarında desteğini esirgemediği için odamıza teşekkürlerini sunan ERAYİS takımı ticari bir katma değere sahip bu ürünü daha da geliştirerek halka arz etmek istediklerini belirtti. Bunun üzerine yönetim kurulu başkanımız Sayın Faruk Aydın “Sizler gibi yenilikçi gençlerimiz ülkemizin geleceği için çok kıymetlisiniz. Projelerinize desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi. Toplantı projenin detaylı sunumu ve demo gösterisinin ardından sona erdi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası