HABERLER  »  TUTSO ve Türkiye Halk Bankası arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TUTSO ve Türkiye Halk Bankası arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

7 Ocak 2021 - 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ile Türkiye Halk Bankası arasında ‘Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ işbirliği protokolü imzaladı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), üyelerinin nakit akışını kolaylaştırmak, mal-alım satımlarında kolay finansman imkanı sağlamak ve güvenli tedarik zincirine katılarak tahsilat riskini düşünmeden ticari hayatlarına devam edebilmeleri için Türkiye Halk Bankası Turgutlu Şube Müdürlüğü ile ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Halk Bankası ile başlattığı ‘Paraf Ticari Kredi Kartı ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanı’ projesi kapsamında hayata geçirilen protokol, TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Türkiye Halk Bankası Turgutlu Şube Müdürü Mikdat Işıldak arasında imzalandı.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza töreninde başkan Faruk Aydın, pandemi nedeniyle zor günler geçiren reel sektör için kamu bankalarının desteğinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye Halk Bankası'nın projesi ile reel sektörü rahatlatacak önemli bir adım atıldığını kaydeden Aydın,  “Alıcının ve satıcının ticari hayattaki risklerini ve aklındaki şüphelerini ortadan kaldırarak, problemlere çözüm yolu sunan bir anlaşma imzaladık. Halk Bankası'nın kartlı ödeme sistemiyle, alıcı ve satıcı güven içinde alışveriş yapacak. Satıcılar, "malımı sattım ama paramı tahsil edebilir miyim?" endişesi duymayacak, alıcılar da, "tedarikimi sağladım ama ödeme yapabilecek miyim" kaygısından kurtulacak" dedi.

SIFIR RİSKLİ 18 AYA KADAR TAKSİT

İmzalanan protokolün sağladığı imkânlarla alıcı ve satıcılar arasındaki tedarik zincirinin aksamadan devamının mümkün olacağını bildiren başkan Aydın, “Mevduat faizlerinin altında bir oranla kullanılacak kartla yapılan alışverişlerde 18 aya kadar taksit imkânı sağlanıyor. Böylelikle üyelerimiz 540 güne kadar vade imkânıyla, tahsilat riskini sıfıra indirerek ticarini sürdürebilecek” dedi.

Aydın, ‘Paraf Ticari Kredi Kartı Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ sayesinde tüccarların rahat bir şekilde işine, yatırımına, ihracatına odaklanarak ülke ekonomisinin kalkınmasında pay sahibi olabileceğini belirterek, "Halk Bankası ile çıktığımız bu yolun üyemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası