HABERLER  »  TUTSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

24.02.2020 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TUTSO) Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

            TUTSO Meclis başkan yardımcısı Ş. Cem Deligöz’ün başkanlığında gerçekleştirilen, 7 gündem maddesinin yer aldığı Şubat ayı meclis toplantısında Elzem Akademi eğitimcisi Teyfik Bıyıklı tarafından meclis üyelerine İletişim Eğitimi verildi.

Deligöz “Önümüze Umut Dolu Olarak Bakmayı İstiyoruz”

2020 yılı hem ülkemiz hem de dünya gündemi açısından olumsuz olayların eksik olmadığı bir yıl  olarak başladığını belirten TUTSO Meclis başkan yardımcısı Ş. Cem Deligöz “Doğal afetlerin, kazaların, hastalıkların etkisi altında yaşamaya ve ekonomimizi diri tutmaya gayret ediyoruz. Çin’de yaşayan korona virüsü vakası nedeniyle Çin ile ticari alışverişimiz durmuş durumda. Geçen hafta komşumuz İran’da da korona virüsü vakasının görülmesi üzerine İran ile de sınır kapılarımızı kapatmış bulunmaktayız. Ekonominin küreselleştiği sınırların ortadan kalktığı bir dönemde ortaya çıkan virüsün etkilerinin hem sağlığımız hem ekonomimiz açısından en az düzeyde yaşanması için gerekli çalışmaların yapıldığına hiç şüphemiz yok. Deprem kuşağında yaşayan bir ülke olduğumuzu biliyorduk, artık neredeyse her gün hisseder hale geldik. Akhisar merkezli 5 büyüklüğünde bir deprem ile uyandık.  Allah’a şükür ki can ve mal kaybımız yok. Temennimiz bir an önce üzücü haberlerin sona ermesi ve bundan sonra önümüze umut dolu olarak bakmayı istiyoruz” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda 2020 yılı Ocak ayı meclis tutanağı, 2020 yılı Ocak ayı mizan cetvelinin tasdikinin oylanması ile devam etti. Yönetim Kurulu izahatları maddesinde Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Aydın “Allah Hepimizi Beterinden Korusun”

Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın “Son günlerde ülkemizde yaşanan bir seri deprem dolayısı ile can ve mal kayıplarımız olmakta son olarak İran'ın batısındaki Kotur ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelen deprem maalesef ki Van ilimizde can kayıplarına neden oldu. Vefat eden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Manisa ilimizde de sürekli bir deprem faaliyeti mevcut. Allah hepimizi beterinden korusun” dedi.

Aydın “Korono Tedirgin Etmeye Devam Ediyor”

Çin’de ilk defa ortaya çıkan ve yayılan Korono virüsünün hem sağlık hem ticaret anlamında iş dünyasını tedirgin etmeye devam ettiğini belirten başkan Aydın “Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı bilgiye göre henüz ülkemizde görülmeyen bu hastalıkla ilgili devletimiz tüm tedbirleri hızla alıyor. Umarız bu hastalıkla ilgili ülkemizde bir can kaybı yaşamayız” dedi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Turgutlu Vergi Dairesi müdürü ve heyetinin TUTSO’yu ziyaret ettiğini belirten Aydın “her yıl geleneksel olarak vergi haftası olarak kutluyoruz. Bu yıl 31. kez kutladığımız hafta dolayısı ile bugün vergi dairesi müdür ve yardımcılarımız odamızı ziyarette bulundular. Kendileri ile müzakere imkanı bulduk. İş dünyası olarak vergilendirilmiş kazancın kutsal kazanç olduğuna inanıyor, ülkemizin kalkınması ve büyümesi için vergi ödemelerini bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. En önemli paydaş kuruluşumuz olan vergi dairemizin vergi haftasını buradan bir kez daha kutluyorum” dedi.

Aydın “Eğitimlerimiz Devam Edecek”

 Elzem akademi müdürü Teyfik Bıyıklı tarafından akşam meclis üyelerine, gündüz ise oda üyelerine eğitimlerin verildiğini belirten başkan Aydın “Üyelerimizden gelen talep ve istekler doğrultusunda üye eğitimlerine devam etmeyi arzuluyoruz. Değerli üyeler Manisa il ve ilçeleri ekonomik istişare toplantısında TOBB başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Manisa’da misafir ettik. Bölgemizin ve üyelerimizin sorunlarını kendilerine raporladık. Aynı zamanda geçen hafta içerisinde kendileri ile bizzat temas imkanı buldum ve ilçemizin üyelerimizin sorunlarını iletme imkanı buldum”  dedi.

Elzem Akademi eğitimcisi Tevfik Bıyıklı tarafından meclis toplantısında İletişim Eğitimi verildi.

Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası