HABERLER  »  TUTSO’da Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

22.02.2021 -

TUTSO Başkanı Faruk Aydın "Üyelerimizden Gelen Atık Su, Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifesi Şikayetlerini Bakanlığa İlettik"

               Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Şubat ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

               Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2021 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

               Mecliste 2021 yılı Ocak ayı meclis tutanağını okunarak onaylandı. 2021 Yılı Ocak ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

               Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın "Küçük Parmaklar Kampanyası ile 65 Adet Tablet Dağıttık"

               Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan "Küçük Parmaklar" tablet dağıtım kampanyası kapsamında 65 adet tablet dağıtıklarını belirten TUTSO Başkanı Faruk Aydın, "Ocak ayı içerisinde TOBB öncülüğünde başlatılan küçük parmaklar tabletler kampanyası kapsamında 55 adet TOBB,  10 adet odamız kaynaklarından kullanılarak toplamda 65 adet tablet bağışlanmıştır. Bunların 10 adedi Ahmetli Milli Eğitim Müdürlüğüne, 55 adedi ise Turgutlu Milli Eğitim Müdürlüklerine uzaktan eğitimde bilgisayar tablet desteği ihtiyacı olan çocuklarımıza aktarılmak üzere teslim edilmiştir. Öğrencilerimiz tabletlerini güle güle kullansınlar. Eğitim desteği konusunda bizlere öncülük eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın "Borçların Yapılandırması Devam Ediyor"

Aidat borcu olanların yapılandırmadan faydalanmaları için odaya gelerek bilgi almaları gerektiğini belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın "ilgili yapılandırma süreci devam etmekte; son başvuru tarihi 01.03.2021 Pazartesi gününe kadar yapılandırma imkanından faydalanmak isteyen üyelerimiz odamıza başvuru yapabilecekleri gibi odamız web sayfası üzerinden de borçlarını yapılandırarak ödemelerini yapabilirler" dedi.

Aydın "Üyelerimizden Gelen Atık Su, Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifesi Şikayetlerini Bakanlığa İlettik"

Uygulamaya başlanan Katı Atık Bertaraf tarifesi nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, konuyla ilgili olarak Turgutlu ve Manisa Belediyesi, TOBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Aydın "Üyelerimizden gelen şikayet ve öneriler ile ilgili çalışmaya devam ediyoruz. 2021 yılı ocak ayında uygulamaya geçen katı atık bedelleri ile ilgili odamıza gelen şikâyetler üzerine; TOBB ve Çevre Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sonucunda Atıksu Altyapi Evsel Katı Atık Berteraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair yönetmelik yayınlanarak yönetmeliğin uyum süreci konulu geçici 1. Maddesi değiştirilerek uyum süreci 31.12.2021 olarak belirlenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOBB ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilgili uygulamanın bu madde değişikliği ile 31.12.2021 tarihine kadar ertelendiği ifade edilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Aydın "Kasaba Ekonomi Dergimizin Yeni Sayısı Yayınlandı"

Tüm yurtta aşılama çalışmalarına başlandığını belirten başkan Aydın, temennilerinin aşılama çalışmalarının hızla tamamlanarak özellikle kapalı olan işyerleri başta olmak üzere tüm ekonomik kısıtlamaların kalkarak ekonomik canlanmanın yaşandığı günlerin gelmesi olduğunu bildirdi. Özellikle kahvehane restaurant, düğün salonu, halı saha işletmesi gibi işletmelerimiz bu süreç içerisinde büyük yaralar aldılar. Perakende sektöründe tüketim alışkanlıkları değişti. Tüm bu değişim ve süreçleri iyi takip ederek değişimlere ayak uydurma zorunluluğumuz var. Kovid-19'un ilçemize ve ülkemize etkileri ve yaşanan değişimleri içeren Kasaba Ekonomi dergimizin yeni sayısını yayınladık" dedi.




Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası