HABERLER  »  TUTSO’da Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı


            TUTSO Başkanı Faruk Aydın "İhtiyaç Sahiplerine Bin Adet Yardım Paketi Dağıtıyoruz"

            Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Nisan ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

            Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2021 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

            Mecliste 2021 yılı Mart ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı. 2021 Yılı Mart ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

            Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Polis Haftasını Kutladı"

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başlayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 23 Nisan'ın, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya duyurulduğu, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladı.

            Sözlerine Polis Haftası'nı kutlayıp devam eden başkan Aydın, "Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü geçtiğimiz günlerde törenle kutladık. Rahat ve huzur içinde yaşayıp, uyuyabiliyorsak, bunda en büyük pay sahiplerinden birisi polislerimizindir. Halkının huzurunu, gurur ve onurunu koruyan değerli polislerimizin, gece gündüz demeden, canlarını hiçe sayarak yaptıkları hizmet asla göz ardı edilemez. Ülke genelinde asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi zor görevleri bulunan polislerimize, milletçe destek olmak ve sahip çıkmak zorundayız. Unutmayalım ki; onların varlığı bizim ve ailemizin güvenliği demektir. Bu duygu ve düşüncelerle iş dünyamız adına, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 176’ıncı yıldönümünü buradan bir kez daha kutlamak isterim" dedi.

Aydın, "Umuyoruz ki Haziran sonrasında normal hayat koşullarına başlarız"

            Aydın, "Son dönemde artan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları nedeni ile maalesef ki kısmı kapanma tedbirleri uygulanmakta bu tedbirler kapsamında üye işyerlerimizin işlerini aksatmamaları için çalışmalarımız devam ediyor. Şehirlerarası geçiş yasağı ve sokağa çıkma yasağı kapsamında istisna işyerlerimiz için bilgilendirme ve belge vermeye devam ediyoruz. Pandemi koşullarından normale dönüş günlerini özlemle bekliyoruz. Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklama kapsamında 40 yaş üstü vatandaşlarımızın Haziran sonuna kadar aşılarının tamamlanması beklenmekte. Umarız Haziran sonrasında normal koşullarda hayat akışına başlarız" dedi.

Aydın, "Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolümüz İyi Bir Şekilde İlerliyor"

            Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaptıkları Mesleki Eğitimde İşbirliği protkolü hakkında bilgi veren Başkan Aydın, "Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalan ve Mesleki Eğitim ile Reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın yönetimininde yer aldığı Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu toplantılarından ikisini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Öğretmen kadrolarımızın oluşturulduğu toplantılar sonrasında proje yürütme kurulumuz etkinlik kazandı bundan sonra odamızın himayelerinde güzel bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmek istiyoruz" dedi.

Aydın, "İhtiyaç Sahiplerine Bin Adet Yardım Paketi Dağıtıyoruz"

            Her sene olduğu gibi bu senede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğiyle Turgutlu ve Ahmetli'de yardım paketi dağıtımına başladıklarını belirten başkan Aydın, "Ramazan Ayının üçüncü haftasını yaşadığımız şu günlerde sizlerin de destekleri ile TOBB katkıları ve odamız bütçesinden oluşturduğumuz gıda yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu hafta 1000 adet yardım paketimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış olacak. Pandemi nedeni ile ihtiyaç sahiplerinin arttığı bu zor günlerde bir nebzede olsa sofralara mutluluk katmanın sevincini yaşıyoruz. Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayram dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.




Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası