HABERLER  »  TUTSO Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

TUTSO Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

27 Nisan 2020 Pazartesi -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi. 
Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2020 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısında, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in açılış konuşmasının ardından gündem maddeleri oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Meclis üyelerinin Koronovirüs kapsamında sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıda, TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın süreçte yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Aydın, Zorlu Süreçler Yaşıyoruz
"Video konferans yöntemi ile gerçekleştirdiğimiz nisan ayı meclis toplantımıza katılımınız dolayısı ile hepinize teşekkür ederim" sözleri ile konuşmasına başlayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın "zorlu süreçler yaşıyoruz Kovid-19 ismi ile adlandırılan pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun şekilde tedbirlerin alınmasına sebep oldu. Virüsün ilk çıktığı ve ülkemizde görülmeye başladığı günden bugüne iş dünyamızda çalışma sistemleri aksamaya başladı sorunlar ortaya çıktı" dedi.
Aydın, Nefes Kredileri İçin Çalışıyoruz
Aydın "Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Turgutlu’daki iş dünyamızın sorunlarını çözmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Öncelikle hükümetimiz tarafından alınan tedbirler kapsamında iş dünyamızın taleplerini TOBB ve ilgili bakanlıklara iletmek sureti ile çözümler oluşturduk. Bölge odaları Manisa il odaları TOBB ile gerçekleştirilen toplantılarda üyelerimizin sorunlarını aktarma şansımız oldu. Bugüne kadar talep ettiğimiz sorunların çoğuna çözüm bulundu. Şuan gelen en büyük sorun finansmana erişim sorunu yani kredi sorunu maalesef ki özel bankaları kendilerini uyku moduna aldılar kamu bankalarımızda da iş yoğunluğu ve limitler nedeni ile sıkışıklıklar olmakta bu hususta girişimlerimizle BBDK tarafından web sayfasında bir şikayet hattı oluşturuldu. Çok kısa bir zaman içerisinde daha önce 6 defa gerçekleştirdiğimiz odamızın özkaynaklarının bloke edilmesi vasıtası ile kullandırılacak nefes kredisini açıklayacağız. Yine Halkbankası tarafından esnafa verilen Esnaf kredisi  benzeri bir kredinin odamız üyesi gerçek kişilere verilmesi için çalışmalar devam ediyor" dedi.
Aydın, Üyelerimizin Sorunlarına Çözümler Buluyoruz
Aydın "Mevcut duruma ve sorunlara karşı hızla çözüm gerçekleştiriyoruz. Özellikle şehirlerarası geçişlerin kısıtlanması anında üyelerimizin sorununu çözmek için hızlı bir şekilde Turgutlu Kaymakamlığımız ile temas kurduk. Artık oda üyelerimiz bizden aldıkları belge ile rahatlıkla seyahat edebiliyorlar. Yine sokağa çıkma yasağı kapsamında odamız üyelerinden gelen talepler ve sorunları Turgutlu Kaymakamlığımız ile beraber  çözümler buluyoruz. Blok tuğla sanayicilerimizin üretime devamını geçen hafta sağlamıştık. İstisnalar haricinde ve blok tuğla sanayicilerimizin dışında bu haftada 97 sanayicimizin üretimine devamı için kaymakamlığımızdan özel izin alınmasını sağladık. Bu zorlu ve dinamik bir süreç bu nedenle her yeni durumla ilgili oluşacak sorunların çözümü bizler için önemli sizlerden ricamız siz üyelerimizin içerisinde gözümüz kulağımızsınız size gelen sektörel sorunları bizlere aktarmanız bizlerde sorunun çözümü için sizlerle birlikte çalışmak istiyoruz. Bu dinamik süreci hep beraber  Turgutlu iş dünyası adına en iyi şekilde yönetmek en az zararla bu süreci atlatmak istiyoruz" dedi.
Aydın, TUTSO Olarak Desteklerimiz Sürüyor
Aydın "Değerli Üyeler yaptığımız çalışmalar bunlarla da bitmedi yine kaynaklarımızı sorunun çözümü için açtık. Turgutlu devlet hastanemizden gelen taleple 600 adet tulum 5 adet temassız ateş ölçeri hızla temin ederek kendilerine ulaştırdık. Turgutlu ve Ahmetli Emniyet Müdürlüğümüz ve Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığımızın talepleri doğrultusunda ateşölçer gibi desteklerimiz oldu. Manisa İl Odaları olarak yaptığımız toplantıda Manisa Valiliğimize bağışlanmak üzere Manisa il ve ilçelerinde kullanılmak üzere sağlık cihazlarının temini için 15 bin tl destek verdik. Destek kapsamında tıbbi gereçler alınarak valiliğimize teslim edildi. Gıda ihtiyaçlarının temini için Turgutlu Belediyemizin yaptığı çalışmaya 20 bin tl lik gıda yardımı ile destekte bulunduk. Yine TOBB'den, üyelerimizden gelen destekler ve odamız bütçesinden sağladığımız 21 bin TL ile bin 300 adet gıda paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan biz bize yeteriz kampanyasına oda olarak 20 bin tl destek verdik. Bütçe imkanlarımız çerçevesinde ilimiz ve ilçemizde sorunun çözümü için çalışıyoruz. Temennimiz ve beklentimiz Ramazan Bayramı sonrasında tedbirlerin yavaşlayarak normale dönmek. Dediğimiz gibi süreç çok dinamik bir süreç. Bu süreçte var gücü ile çalışan salık çalışanları başta olmak üzere yerel ve merkezi hükümet yetkilerimize kolluk kuvvetlerimize teşekkür etmek isterim" dedi.
TUTSO yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın sözlerini, mübarek Ramazan ayının tüm meclis ve oda üyelerine, Turgutlu ve Türk haklı ile İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, Kovid-19 belasından bir an önce uzaklaşarak normale en kısa sürede dönmemizi temenni etti.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası