HABERLER  »  TUTSO MAZERET YOK! DEDİ

TUTSO MAZERET YOK! DEDİ

19.11.2015 - Odamız tarafından kişisel gelişim eğitim programları kapsamında ünlü Eğitimci ve Yazar Dr. Şaban Kızıldağ’ın sunumu ile  “Mazeret yok – tek kişi çok hikaye’’ başlıklı gösteri programı düzenlendi.

Program, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Meclis Başkanı Yavuz Semizler,  İlçemiz Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, odamız üye firma sahipleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Şaban Kızıldağ, 10 yıldır düzenli olarak araştırmalar yaptıklarını belirterek, "Buna göre iş hayatındaki insanların yüzde 22'si işini seviyor, yüzde 78'i ise sevmiyor. Doktor da, mühendis de, pilot da sevmiyor. İşini sevmeyen bir insanın dünyayla barışık olması mümkün mü?" dedi.
İnsanların çok mazeret ürettiğini ve bu yüzden çoğu zaman fırsatları kaybettiğini dile getiren Kızıldağ, "Üretmek, değişmek, gelişmek, kendin ve ülken için ölüm hariç mazeret yok" ifadesini kullandı.
Başarılı bir insan olabilmenin yolunun iyi bir aileye, eğitime ve çevreye sahip olmaktan geçtiğini aktaran Kızıldağ, insanların karakterinin büyük oranda 7 yaşına kadar oluştuğunu, 12 yaşına gelindiğinde şekillendiğini anımsattı. Kendisiyle problemi olan bir insanın çevresiyle barışık olmasının mümkün olmadığını belirten Kızıldağ, şöyle devam etti: 
"Sağlıklı bir ruh hali için insan önce kendini, ardından da dinine, diline, rengine bakmadan başkalarını sevecek. Çünkü gözyaşları aynı. Farklı bir gözyaşı rengi yok. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Bu ülke 35 yıldır terör belasıyla birçok şey kaybetti. Sağlıklı bir ruh hali için insan yaptığı işi sevecek. Bu ülkenin yüzde 80'i yaptığı işi sevmiyor. 10 yıldır düzenli olarak araştırma yapıyoruz. Buna göre iş hayatındaki insanların yüzde 22'si işini seviyor, yüzde 78'i ise işini sevmiyor. Doktor da, mühendis de, pilot da sevmiyor. İşini sevmeyen bir insanın dünyayla barışık olması mümkün mü? İnsan ait olduğu yeri sevecek ki mutlu olsun. Sağlıklı bir ruh hali için insanın sağlam bir inancı olacak. İnsanın sağlam hayalleri olacak ve o hayallere bağlı planları ve o planlara bağlı uygulamaları olacak. Hayali olmayanın geleceği olmuyor." dedi.
- "Özgüvenimizi her zaman yüksek tutmalıyız"
Başarılı olabilmenin yollarını da anlatan Kızıldağ, birinci unsurun kesintisiz çalışmak olduğunu söyledi. Koşullara ayak uydurabilmenin de önemli olduğunu vurgulayan Kızıldağ, kurumsal kalitede bütünlüğe önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Herkesin kendine güvenmesini isteyen Kızıldağ, "Türk milleti, her zaman imkansızlıklar içerisinde başarılı olmuştur. O yüzden şükürler olsun bizim yapamayacağımız hiç bir şey yok. Yeter ki önce kendimize, ardından yaşadığımız yere, ardından da ülkemize güvenelim. Güven olduğu zaman işe başlamak için önemli aşamalar kaydetmiş oluruz. O yüzden özgüvenimizi her zaman yüksek tutmalıyız. Ama ne yazık ki bizim yetiştirilme tarzımız itibarıyla özgüvenimizi yitirerek, içimizdeki çocuğu öldürerek bugünlere geldik. Şimdi bir iş adama 'gel şurada konuş' desek, ne diyeceğini bilemez. Aslında konuşacak çok şeyi vardır ama yapamaz. Çünkü toplum önüne çıkınca ilkokuldaki çocuğun sözlü psikolojisine bürünürüz. Ama bunları değiştirmek bizlerin elinde. Birbirimizle daha çok konuşup, daha çok iletişim kurarsak başarı emin olun daha kolay gelecektir" diye konuştu.
Kızıldağ, hayatta ölümden başka her şeye çare bulunabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Bizler rejime başlarken, sigarayı bırakırken özetle her işe başlarken 'şimdi değil, pazartesi' deriz. Ama hayat bir gün, o da bugün. Hatta hayat bir an, o da şu an. O yüzden her fırsatta şunu söyleyelim: 'Her şeye rağmen, mazeret yok, yarın değil bugün'. Bunu yaparsak ve hayat felsefemizin merkezine oturtursak başarı kolaylaşacak, hedefler gerçekleşecek. Türkiye'nin 2023 hedefi var. 500 milyar dolarlık ihracat. Türkiye, bunu yapabilir mi? Yapar ama siz iş adamları buna yürekten inanır ve bunun için adım atarsanız olur." diye sözlerini tamamladı.

Programın sonunda Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Meclis Başkanı Yavuz Semizler, Dr. Şaban Kızıldağ’a eğlenceli ve bir o kadar da bilgilendirici sunumundan dolayı kendisine teşekkür ederek çiçek verdiler.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası