HABERLER  »  TUTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

TUTSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

27 Mayıs 2020 Çarşamba -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi. 
Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2020 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısında, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler'in açılış konuşmasının ardından gündem maddeleri oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mecliste 2020 yılı Nisan ayı meclis tutanağının okunarak onaylandı. 2020 Yılı Nisan ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi. TOBB’un Mesleklerin Gruplandırılması Hakkındaki yazısına istinaden rehbere eklenen yeni kodları görüşüldü. 
Yönetimin izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Aydın "Bir Çok Talebimiz TOBB Nezdinde Çözüme Kavuştu"
Başkan Aydın, "Meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramı’nı kutlar, sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim" sözleri ile açıklamasına başlayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın "Kovid-19 pandemi sürecinde 3 aylık süreyi tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreç içerisinde üyelerimizin sorunlarını gidermek amacı ile çalıştık, bir çok talebimiz TOBB nezdinde çözüme kavuştu bir kısım çalışmalar ise devam etmekte; özellikle Kovid-19 teşhisi konulan işyeri çalışanlarının iş ve meslek hastalığı kapsamına alınmaması, mücbir sebep kapsamının genişletilmesi, kamudan alacakları olan üyelerimizin alacaklarının ödenmesi, bazı sektörlerde KDV, ÖTV oranlarının düşürülmesi, kısmi çalışma ödeneğinde süre uzatılması gibi taleplerin karşılanması için çalışmalarımız devam etmekte" dedi.
Aydın "Sekötürlerimizin Sorunlarını TOBB’a taşıdık, çözümü için çalışıyoruz"
Aydın, "Üyelerimizden gelen anlık talepleri de çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Sigortacılık sektörümüzün sorunlarını ve müteahhitlik sektörümüzün sorunlarını TOBB’a taşıdık, çözümü için çalışıyoruz. Özellikle şehirlerarası geçiş yasağı ve sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında üyelerimizin mağduriyetlerini hızla giderdik. Üyelerimizin ve çalışanlarının ticari amaçlı çıkışları ile ilgili belge düzenledik. Sokağa çıkma yasağında çalışmak isteyen üyelerimiz için izin alarak üretimlerinin devamını sağladık. Bu çalışmalarımız TOBB tarafından da karşılık ve takdir gördü" dedi.
Aydın "1300 Aileye Gıda Paketlerini Ulaştırdık"
Aydın "Ramazan Ayı gıda yardımlarımıza odamız bütçesinden de katkı koyarak üyelerimizin desteği ile 1300 gıda yardım paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Turgutlu Kaymakamlığı, Ahmetli Kaymakamlığı Turgutlu Belediyesi İlçemizdeki Sivil Toplum kuruluşları ve siz değerli meclis üyelerimizin destekleri ile yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ilettik" dedi.
Aydın "İlçemizde Yaklaşık 10 Milyon TL'lik Kredi Hacmi Açmış Olacağız"
Aydın "Yine Üyelerimizin finansman ihtiyacı için TOBB nefes kredisi devreye girdi Odamız Bütçe kaynaklarının mevduat olarak bloke edildiği bu kredi sisteminde şu an üyelerimiz Denizbank aracılığı ile kredi kullanımına devam ediyor. 3 milyon TL cironun altında bulunan üyelerimiz 50 bin TL, 3 milyon TL cironun üzerinde bulunan üyelerimiz 100 bin TL kredi kullanabiliyor. 2020 yılı ödemesiz % 7.5 faizle kullandırılan krediye bugüne kadar 70 üyemizin, 5 milyon 600 bin TL'lik kredisi onaylandı. Önümüzdeki günlerde kamu bankaları olan Halk bankası, Ziraat bankası ve Vakıfbank aracılığı ile de nefes kredisi kullanımı devam edecek nefes kredisi ile ilçemizde yaklaşık 10 milyon TL kredi hacmi açmış olacağız.  Yine odamıza kayıtlı şahıs işletmeleri için Halk bankası Cansuyu kredisi devreye sokuldu. Yıllık cirosu 3 milyon TL’nin altında bulunan şahıs işletmelerimiz 25 bin TL lik kredi imkanından yararlanabiliyor" dedi.
Aydın "Normalleşme sürecine geçmiş bulunuyoruz. Bu süreç elbette eskisi gibi normal bir süreç olmayacak sosyal mesafe kurallarına uyarak maske takarak hijyen kurallarına dikkat ederek faaliyetlerimizi yeniden planlayarak devam edeceğiz. Bu pandemiden en kısa sürede tamamen kurtulmak dileği ile saygılarımı sunarım" dedi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası