HABERLER  »  TUTSO’da Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

29.03.2021 - TUTSO Başkanı Faruk Aydın "Normal Çalışma Koşullarına Geçinceye Kadar Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzatılmasını İstiyoruz"

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Mart ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2021 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Mecliste 2021 yılı Şubat ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı. 2021 Yılı Şubat ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın, "Ramazan Ayının; Bereket, Hoşgörü, Sabır ve Huzur Getirmesini Temmenni Ediyorum"

Nisan ayı içerisinde girecek olduğumuz mübarek Ramazan ayının, bereket, hoşgörü, sabır ve huzur getirmesi ile ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan başkan Faruk Aydın, "Her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda desteğimiz olacaktır. Siz değerli meclis üyelerimizle beraber ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaşarak gıda dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Aydın, "Mesleki Eğitimin İlçemizde Gelişimine Katkı Sağlamak İçin Çalışyoruz"

Aydın, "Bildiğiniz gibi eğitime ve özellikle mesleki eğitime önem veriyoruz. Mesleki eğitimde işbirliği protokolü çerçevesinde Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin okul yönetimine girdik. Oluşturulan 5 kişilik Yönetim Kurulunda 3 kişi ile temsil ediliyoruz. Amacımız ilçemizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimi dizayn etmek. Teknik imkanlarından üyelerimizin daha çok fayda görmesini sağlamak ve eğitimin kalitesini artırarak mesleki eğitimin ilçemizde gelişimine katkı sağlamak. Salihli TSO işbirliği ile SOGEP programına müracaat ederek Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin teknik donanım altyapısını iyileştirmek üzerine bir proje geliştirdik. Bu proje kapsamında Salihli ve Turgutlu’daki mesleki eğitim teknik altyapısını güçlendirmeyi planlıyoruz. Projemiz il bazında başarılı görüldü bakanlığımız tarafından onaylanması durumunda proje faaliyetlerimize başlayacağız" dedi.

Aydın, "Kadın Girişimcilerimizin Faaliyetlerini Destekliyoruz"

Aydın "Kadın girişimciliğin özendirilmesi ve artması amacı ile kurduğumuz kadın girişimciler kurulumuzun faaliyetlerini destekliyoruz. Kendileri bir kooperatif kurdular ve bu kooperatif çatısı altında kadın girişimciliğin ilçemizde gelişmesi için çalışıyorlar. Kendilerine başarı dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

Aydın, "Normal Çalışma Koşullarına Geçesiye Kadar Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzatılmasını İstiyoruz"

Aydın, "Maalesef ki açılımlar sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de vaka sayılarında artış olmaya başladı.  Henüz korkulacak düzeyde olmasa da vaka sayılarımızdaki artış devam ediyor. Pandemi kurallarına riayet ederek işlerimizi devam ettirmeye özen gösterelim. Pandemi koşulları devam etmesine karşın Kısa Çalışma Ödeneği 31.03.2021 tarihi itibari ile son buluyor. Talebimiz işletmelerimizin normal çalışma koşullarına geçesiye kadar kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılmasını istiyoruz. Temennimiz devletimizin de bu yönde bir karar alarak pandemi nedeniyle zor günler geçiren özel sektöre desteğini devam ettirmesidir" dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası