HABERLER  »  TUTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

TUTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

30 Kasım 2020 Pazartesi -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), Kasım ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

            Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2020 yılı Kasım ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

            Mecliste 2020 yılı Ekim ayı meclis tutanağını okunarak onaylandı. 2020 Yılı Ekim ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

            Yönetimin izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın “Koronavirüs Tedbirlerine Uymalıyız”

            Koronavirüs (Kovid-19) salgının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde de maalesef ki son günlerde hızlı bir şekilde yayıldığını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, herkesi alınan tedbirlere uymaya davet etti.

            Başkan Faruk Aydın “Birçok meclis üyemiz bu süreç içerisinde bu hastalığı atlattılar, kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Salgının artması ile beraber yeni kısıtlamalar gündeme geldi. Bununla beraber üyelerimizden gelen talep ve sorunları hızla TOBB ve ilgili bakanlıklara ve yerel idarecilerimize ileterek çözüm bulmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Aydın “Koronavirüs’le mücadelede yardımlarımız sürüyor”

            Koronavirüse karşı verilen mücadelede TUTSO olarak yardımlarının aralıksız olarak sürdüğünü belirten başkan Aydın, “Sağlık çalışanlarımız ilçemizde var gücü ile çalışıyorlar; sağlık çalışanlarımız ve Kaymakamımızın talepleri ile ilçemizdeki eksiklikler için çare ve çözüm olmaya devam ediyoruz. Son olarak filyasyon ekiplerinin artan araç ihtiyacı için odamızdan talepte bulundular. Bir araç kiralayarak 6 ay kullanılmak üzere ilçe sağlık müdürlüğümüzün kullanımına aktardık. Virüsle mücadele kapsamında Devlet Hastanemizin, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün ve sağlık çalışanlarımızın acil olan lokaldeki ihtiyaçlarını karşılamak için gayret veriyoruz” dedi.

Aydın “Oda borçlarının yapılandırılması imkanı getirildi”

Bazı alacakları Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun çerçevesinde, oda aidatlarının ana paralarının ödenmesi durumunda gecikme zamları af edilerek tahsiline gidileceğini belirten başkan Aydın, aynı zamanda geçmiş dönem borçlarınında 6 taksitte ödenme imkanı olduğunu bildirdi.

            Aydın “17 Kasım Salı günü resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına ilişkin kanun çerçevesinde SSK, vergi borcu ve bunun gibi kamusal alacaklar ile ilgili ve oda aidatlarımız ile ilgili kanun çerçevesinde yapılandırma imkanı gelmiştir. Oda aidatlarının ana paralarının ödenmesi durumunda gecikme zamları af edilerek tahsiline gidilecektir. Aynı zamanda geçmiş dönem borçlarının 6 taksitte ödenme imkanı vardır. Yine Vergi Dairesi terk eden üyelerimizin vergi dairesi terk tarihinden sonraki aidatlarının tahsilinden vazgeçilerek vergi dairesi terk tarihine kadar olan aidatlarının tahsili gerçekleşecektir. Üyelerimizin lehine olan bu durum nedeni ile odamıza borcu olan üyelerimizin bu durumlardan faydalanabilmesi için 29 Ocak 2021 tarihine kadar odamıza talepte bulunmaları ve taksitlendirme yapmaları durumunda ilk taksitlerini şubat sonuna kadar ödemeleri gerekmektedir. Odamıza aidat borcu olan üyelerimize çağrımız bu yapılandırma imkanından faydalanmaları için odamıza ocak sonuna kadar başvurmalarıdır. Yapılandırma Kanunu çerçevesinde üyelerimizden gelen talepler olan çiftçilerin borçlarının kanun çerçevesinde alınmaması, KYK borçlarının yapılandırma kapsamında olmaması ve stok affı ve matrah artırımı hususlarının yapılandırma kapsamında olmaması konularını TOBB nezdinde yapılan toplantılarda ve yazılı olarak TOBB iletmekteyiz” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası