HABERLER  »  TUTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

TUTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

30 Haziran 2020 - Salı

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TUTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde TUTSO Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
2020 Yılı Mayıs ayı Meclis tutanağı okundu ve meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. 
2020 Yılı Mayıs ayı Mizan Cetvelinin Tasdiki meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. 
Yönetim kurulu izahatları bölümünde söz alan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Pençe-Kaplan Harekatı'nda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Ahmetlili Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel'e Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ülkemizin kuruluşundan bugüne vatan için canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum dedi.
Aydın "Üyelerimize 7 Milyon TL Kaynak Yarattık"
Turgutlu'da Nefes Kredisi ile KOBİ'lere 7 milyon TL kaynak yarattıklarını belirten Başkan Aydın, "Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) ismiyle adlandırılan pandemi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun şekilde tedbirlerin alınmasına sebep oldu. Virüsün ilk çıktığı ve ülkemizde görülmeye başladığı günden bugüne iş dünyamızda çalışma sistemleri aksamaya başladı sorunlar ortaya çıktı. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Turgutlu’daki iş dünyamızın sorunlarını çözmek için var gücümüz ile çalıştık. Öncelikle iş dünyamızın taleplerini TOBB ve ilgili bakanlıklara iletmek sureti ile çözümler oluşturduk. Bölge odaları Manisa il odaları TOBB ile gerçekleştirilen toplantılarda üyelerimizin sorunlarını aktarma şansımız oldu. Bugüne kadar talep ettiğimiz sorunların çoğu çözüme kavuştu. Üyelerimizden gelen en önemli konulardan birisi finansman ve finansmana erişim konusuydu. Bununla ilgili  daha önce 6 defa gerçekleştirdiğimiz odamızın özkaynaklarının bloke edilmesi vasıtası ile kullandırılacak nefes kredisini uygulamaya soktuk. Nefes Kredisi projemiz geçen hafta itibari ile sonuçlandı. Üyelerimize 7 milyon TL kaynak yaratmış olduk. Yine Halkbankası tarafından esnafa verilen Esnaf kredisi benzeri bir kredinin odamız üyesi gerçek kişilere verilmesini sağladık" dedi.
Aydın "Sorunların Çözümleri İçin Çalışıyoruz"
Oda üyelerinin yaşadıkları sorunlara karşı hızla çözüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aydın, "Özellikle şehirlerarası geçişlerin kısıtlanması anında üyelerimizin sorununu çözmek için hızlı bir şekilde Turgutlu Kaymakamlığımız ile temas kurduk. Üyelerimizin Ticari amaçlı seyahat edebilmelerini sağladık. Yine sokağa çıkma kısıtlaması  kapsamında odamız üyelerinden gelen talepler ve sorunları Turgutlu Kaymakamlığımız ile beraber  yayınlanan Genelge içerisinde kalmak üzere çözümler buluyoruz. Bu dinamik süreci hep beraber Turgutlu iş dünyası adına en iyi şekilde yönetmek en az zararla bu süreci atlatmak için çalışıyoruz" dedi.
Aydın, "Zorlu Süreçte Kurumlara Desteklerimiz Sürdü"
Kovid-19 salgını nedeniyle başta sağlık ve emniyet güçlerine desteklerini sürdüklerini belirten Başkan Aydın "Turgutlu Devlet Hastanemizden gelen taleple 600 adet tulum, 5 adet temassız ateş ölçerle, tansiyon aletlerini hızla temin ederek kendilerine ulaştırdık. Turgutlu ve Ahmetli Emniyet Müdürlüğümüz ile Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığımızın talepleri doğrultusunda ateş ölçer ve bunun gibi teknik donanım desteklerimiz oldu. Manisa İl Odaları olarak yaptığımız toplantıda Manisa Valiliğimize bağışlanmak üzere Manisa il ve ilçelerinde kullanılmak üzere sağlık cihazlarının temini için 15 bin TL destek verdik. Destek kapsamında tıbbi gereçler alınarak valiliğimize teslim edildi. Gıda ihtiyaçlarının temini için Turgutlu Belediyemizin yaptığı çalışmaya 20 bin TL'lik gıda yardımı ile destekte bulunduk. Yine TOBB'den, üyelerimizden gelen destekler ve odamız bütçesinden sağladığımız 21 bin TL ile 1300 adet gıda paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Cumhurbaşkanlığımız tarafından başlatılan biz bize yeteriz kampanyasına oda olarak 20 bin TL destek verdik. Bütçe imkanlarımız çerçevesinde ilimiz ve ilçemizde sorunun çözümü için çalışıyoruz. süreç çok dinamik bir süreç. Bu süreçte var gücü ile çalışan sağlık çalışanları başta olmak üzere yerel ve merkezi hükümet yetkilerimize kolluk kuvvetlerimize teşekkür etmek isterim" dedi.
Aydın "Ahmetli'de OSB Kurulması İçin Çalışmalara Başladık"
2020-2023 yılları arasında faaliyetlerin planlandığı TUTSO Stratejik Planını komiteler, ve paydaşlarla beraber hazırladıklarını belirten Başkan Aydın, "Statejik Planımız kapsamında, üye eğitim ve toplantıları, fuar katılım ve ziyaretleri yer almakta. Bunun yanı sıra ilçemize kazandırmaya çalıştığımız Okul ve Teknoloji Geliştirme Merkeziyle, Sorumluluk alanımızda yer alan Ahmetli ilçemizde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulumu yer almakta. Yine odamızın dijitalleşme ve dijital hizmet kalitesini artırmaya yönelik faaliyetlerin bulunduğu bu süreçte üyelerimize, bölgemize ve odamıza yatırım planlarımız mevcut" dedi.
Başkan Faruk Aydın'ın konuşması sonrasında, TUTSO 2020 - 2023 Stratejik Planı görüşüldü. Gündem maddesinde konuyla ilgili olarak Elzem Akademi Danışmanı Tevfik Bıyıklı tarafından meclis üyelerine bilgiler verildi.
Toplantı dilek ve temenniler bölümü ile sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası