HABERLER  »  TUTSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

TUTSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI YAPTI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısı pazartesi akşamı Yavuz Semizler Başkanlığında  Odamız Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantı’ nın açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yavuz Semizler ‘Kur’an-ı Kerim Bakara suresi 185. Ayette “ Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir” buyuruyor.

Müslüman âleminin en değerli aylarından biri olan Ramazan ayına başlamanın mutluluğunu yaşadığımız bu günlerde en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında sağlık geliyor. Uzmanlar havaların sıcak olması ve oruç tutulan sürenin fazla olması sebebiyle yiyecek ve içeceklerimize daha çok dikkat etmemiz gerektiğini söylüyorlar.

Ramazan ayı boyunca en çok konuşulan bir diğer konu ise fiyat artışı beklentilerine göre değişen ekonomik göstergeler. Perakende piyasalarda yaşanması beklenen hareketliliğin, ekonomideki nakit akışını hızlandıracağı tahmin ediliyor. Sanayicimizin de en büyük beklentisi bu yönde.

Ramazan ayı, inananlar için güzelliklere ve yüce Allah'ın rızasına ulaşabilmede çok önemli fırsatları içerisinde barındırır. Duaların ve ibadetin daha da anlam kazandığı bu günlerde, yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmalıyız. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm üyelerimizin ve Halkımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor,  hayırlara vesile olmasını diliyorum.’ dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, Yönetim Kurulu İzahatlarını Meclis Üyelerine aktarmak için kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ; ‘İslam âleminin heyecanla beklediği, bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen 11 ayın Sultanı Ramazan ayına kavuşmuş bulunuyoruz. “Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan Ayı, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği mucizelerle dolu bir aydır. Herkese hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Ramazan Ayı paylaşmanın en güzel şekilde yaşanacağı aydır. Bu vesileyle her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ramazan paketleri hazırlayacağız. Konuyla ilgili gelen fiyat tekliflerini değerlendirecek, en uygun şekilde oluşturacağımız paketlerimizi siz değerli Meclis üyelerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Bu ay içerisinde Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile yürüteceğimiz “Enerji Güneştir” projemizin uygulamasına başlayacağız. Proje ekibimiz ihale dosyası için çalışmalara başladı. Projemiz dâhilinde yapılması elzem olan bazı teknik ve mimari konularda da çalışmalara başladık. Son zamanlarda Oda ve Borsalarımızın dergi yazılarında ve gündemlerinde yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili birçok yazı ve makalelere yer verdiğini görüyoruz. Toplumumuzda bu noktada hızlı bir şekilde büyüyen bir bilgi talebi ve bilinç oluşmakta, Odamızın vizyonu, bu noktada birçok Kurum ve Kuruluş için örnek teşkil edecek boyuttadır.

Yine bu ay Kasaba Ekonomi Dergimizin yeni sayısını tamamladık. Turgutlu’ muzun sağlık sektörüne yer verdiğimiz bu sayısında, Editörlerimiz İlçemizin sağlık sektörü temsilcileriyle söyleşiler gerçekleştirdiler. Turgutlu’ nun sağlık sektörüne ışık tuttuğumuz, Odamız faaliyetlerine yer verdiğimiz ve daha birçok faydalı bilginin yer aldığı Kasaba Ekonomi dergimizi önümüzdeki haftadan itibaren sizlere ulaştıracağız.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmetlerimize devam edeceğimizi belirtir, Mübarek Ramazan Ayında tuttuğunuz oruçların, kıldığınız namazların ve ettiğiniz duaların Allah katında kabul görmesini diler, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ın Meclis üyelerine hitabının ardından, Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası