HABERLER  »  TUTSO GİRİŞİMCİLERİ BELİRLENDİ

TUTSO GİRİŞİMCİLERİ BELİRLENDİ

TUTSO ' nun Girişimcilik Eğitimine Katılacaklar İçin Mülakat Yapıldı
 Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması projesi kapsamında verilecek olan KOSGEB Girişimcilik eğitimlerine katılacak kişilerin mülakatları yapıldı.
Görüşmeye, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Metin Eğerci ve Nazım Balyapan ile KOSGEB Turgutlu Temsilcisi Mehmet Hacıoğlu katıldı. Görüşmede yeni girişimci adaylarına bu eğitim programı sonrası sağlanacak destekler ve yöntemleri hakkında bilgiler verilirken, adayların girişimcilik potansiyelleri değerlendirildi.
 Zafer Kalkınma Ajansı’nın finansal desteği ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek olan KOSGEB Girişimcilik eğitimleri 3 grupta toplam 90 kişiye verilecektir.
Mülakatlar sonucu belirlenen ilk grup eğitimleri 31.03.2014-09.04.2014 tarihlerinde yapılacaktır. İki sınıf olarak açılacak olan 2. ve 3. grup eğitimleri ise 10.04.2014-22.04.2014 tarihleri yapılacak olup eğitime katılmak isteyen Girişimci adayları için başvuru süreci devam etmektedir.
Görüşmelerle ilgili değerlendirme yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘Zafer Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz Teknik Destek Programı kapsamında KOSGEB işbirliği ile 90  girişimcimize eğitim vererek KOSGEB Girişimcilik Programı kapsamında iş yerini açan ve iş planı KOSGEB tarafından kabul edilen girişimcilerimize 30 bin hibe 70 bin geri ödemeli destek verilecektir’ dedi.
Manisa bölgesinde en çok girişimcilik eğitimi açan Ticaret ve Sanayi Odası olduklarını  söyleyen Aydın, amaçlarının ileriye dönük başarılı işletmelerin açılmasını ve bu işletmelerin ekonomiye değer katmalarını sağlamak olduğunu söyledi. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası