HABERLER  »  TUTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

27 Eylül 2021 Pazartesi

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Eylül ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

               Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Eylül ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

               Mecliste 2021 yılı Ağustos ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

               2021 Yılı Ağustos ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

               Oda bütçesinin ekli 4 cetvelinde yer alan burs çizelgesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

               TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'ın başka bir toplantı nedeniyle şehir dışında bulunması nedeniyle, Yönetim kurulunun izahatları bölümünde TUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ulcay 'Eğitime desteklerimiz devam ediyor'

               Ulcay "Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile beraber geleneksel hale gelen öğrencilerimize dönük yardımlarımızı tamamladık. 950 öğrencinin, öncelikli kırsal mahalle okulları olmak sureti ile kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarını giderdik. Yine okullarımızın fiziksel donanım ve bunun gibi taleplerini karşılayarak ilçemizde daha iyi koşullarda eğitim ve öğretimin sürmesi için bütçe imkanlarımız doğrultusunda desteklere devam ediyoruz" dedi.

Ulcay 'Teknofest'te yarışan öğrencilerimize destekte bulunduk'

               Ulcay "Özellikle proje okulumuzun laboratuvar teknik donanım ihtiyaçlarını gidermek noktasında desteklerimiz oldu. Yine okullarımızın Teknofest yarışmasında ilçemizi temsili için yardım ve desteklerimiz oldu. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim ilçemizde önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Yine Pandemi nedeni ile ara verdiğimiz burslarımıza eski bursiyerlerimize öncelik vermek üzere başlıyoruz. İlçemizdeki başarılı üniversite eğitimi alan gençlerimizi destekliyoruz" dedi.

Ulcay 'Eleman ve istihdamı arttıracak çalışmalar yürütüyoruz'

Ulcay "Destekleniyorum Meslekleniyorum isimli SOGEP kapsamında kabul edilen projemiz yine proje okulumuz olan Hasan Ferdi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemize teknik donanım kazandırarak düzenleyeceğimiz mesleki eğitimler ile ilçemizdeki nitelikli eleman sayısını ve istihdamı artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Projemize çok kısa bir süre sonra sözleşme imzalayarak başlayacağız" dedi.

Ulcay 'Gilan Ticaret Odası ile Kardeş Oda Protokolü imzalayacağız'

Ulcay "Kosova’da Gilan Ticaret Odası tarafından odamız ile kardeş oda olma yönünde talepleri oldu. Kosova ile tarihi ve kültürel birlikteliğimizin ekonomik bir işbirliğine dönmesi noktasında bu talep bizleri memnun etti. Kısa bir süre içerisinde karşılıklı protokol imzalayarak; Gilan ticaret odamızla kardeş oda protokolü imzalayarak işbirliği için çalışmalara başlayacağız" dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası