HABERLER  »  TUTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

25 Ekim 2021 - 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Ekim ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Ekim ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.
Mecliste 2021 yılı Eylül ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.
2021 Yılı Eylül ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda TOBB Manisa İl Oda-Borsa Akademik Danışmanı, MCBÜ Salihli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mahmut Karğın tarafından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak meclis üyeleri bilgilendirilirken, yapılacak olan çalışmalar ve ticaretin önündeki süreçlerle ilgili olarak bilgiler verildi.
Yönetim kurulunun izahatları bölümünde TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Konuşmasına Prof. Dr. Mahmut Karğın'a teşekkür ederek başlayan TUTSO Yönetim Kurulu başkanı Faruk Aydın, "Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler dekanı, aynı zamanda TOBB Akademik Danışmanı çok değerli hocamız Profesör Doktor Mahmut Karğın bugün bizlere ekonomik gidişat hakkında detaylı bilgi verdiler. Değerli hocamıza bizimle paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyorum" dedi.
Aydın, "Temennimiz Finansal İstikrarın Tesis Edileceği Ortama En Kısa Sürede Kavuşmaktır"
Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı sonrası hem uzun vadeli faizlerin hem de döviz kurlarının artması reel sektörü tedirgin ettiğini belirten Başkan Aydın "Temennimiz piyasadaki faizlerin ve enflasyonun düşeceği, finansal istikrarın tesis edileceği ortama en kısa sürede kavuşmaktır. İş dünyamız için istikrarlı bir yatırım ortamı tesisi her şeyden önemli bir duruma gelmiştir" dedi.
Aydın, "Teknoloji Fakültesi içerisinde TEKMER'i Kurmak İçin Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz" 
Ülkemizin gelişimi için yüksek katma değerler üretmenin önemine değinen başkan Aydın, bu hususta yenilikçi bir eğitim sistemi ve araştırma ve geliştirmeye önem verilmesi gerektiğini belirterek "Son yıllarda bu gelişimi tetikleyen TEKNOFEST yarışması ülkemiz için önemli bir yapı taşı olmuş durumda bu yarışmayı düzenleyen ekibi tebrik ediyorum. MCBÜ Teknoloji Fakültesi öğrencilerimizden oluşan Kaygusuz ekibi TEKNOFEST 2021'de TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Aracı yarışmasında sabit kanatlı İHA kategorisinde TUSAŞ özel ödülü ve birincilik performans ödülü kazandılar. Kendilerini ve proje ekibinin başında bulunan Özgür Solmaz hocamız başta olmak üzere dekanımızı, rektörümüzü ve projede yer alan öğrencilerimizi buradan bir kez daha buradan tebrik ediyorum.  Projelerinin gerçekleşmesi noktasında odamızdan da destek alan ekibi geçtiğimiz günlerde başarılarından dolayı da ödüllendirdik; umudumuz bu tür başarıların artarak devam etmesi. Aynı zamanda Teknoloji fakültesi içerisinde TEKMER yani teknoloji geliştirme merkezi kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
Aydın, "URGE Projesi Çalışmalarına Başladık"
Turgutlu'nun ihracat potansiyelini artırmak için URGE (uluslararası rekabetin geliştirilmesi) noktasında proje çalışmalarına başladıklarını bildiren başkan Aydın, "Metal ve makine sanayi özelinde gerçekleşecek projemiz kapsamında katılımcı üyelerimizin öncelikle ihtiyaç analizleri gerçekleşecek ve gerekli eğitim ve danışmanlık faaliyetleri kendilerine sunulacak; hedef ülke analizleri yapılarak hedef ülkelerden satın alma heyetleri oluşturulacak ve hedef fuarlara firmalarımızın katılımı sağlanacak projeye katılmak isteyen bu meslek grubundaki üyelerimizin odamızla temas kurmalarını rica ediyoruz" dedi.
Aydın, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun"
Başkan Faruk Aydın konuşmasını, "bu güzel ülkeyi kuran ve bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98'nci yılını şimdiden huzurunuzda kutluyorum" diyerek sonlandırdı. 


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası