HABERLER  »  TUTSO BELARUS İŞ GEZİSİNİ TAMAMLADI

TUTSO BELARUS İŞ GEZİSİNİ TAMAMLADI

TUTSO BELARUS İŞ GEZİSİNİ TAMAMLADI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası 12-16 Eylül tarihleri arasında 22 kişilik bir heyetle Belarus’ un başkenti Minsk te yapı ve inşaat sektörü ile ilgili fuar ziyaretinde bulundu. Heyet aynı zamanda Belarus Büyükelçiliği, Minsk Ticaret ve Sanayi Odası ve bölgede bulunan firmalarla da görüşerek Ülke ve ticaret piyasası hakkında bilgi aldı.

TUTSO Üyeleri, başta Belarus ve Rusya firmaları olmak üzere Polonya, Almanya, İsveç, Danimarka ve Ukrayna dan yaklaşık 300 firmanın katıldığı  Ülkenin en önemli ve büyük fuarlarından olan Budpragres Yapı ve İnşaat fuarını ziyaret etti.

Üyelerimiz 5 günlük iş gezisi kapsamında Belarus Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ile de bir toplantı yaptı. Toplantıda üyelerimize, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Devrim YAĞMUR tarafından Belarus hakkında geniş bilgiler verildi. Ülkenin geçim kaynaklarından milli gelirine, asgari ücretten vergilere, ithalattan ihracata, doğal kaynaklarından coğrafi şartlarına kadar hemen her konuda bilgi aktarıldı.

Odamızın bir diğer ziyareti ise Belarus Ticaret ve Sanayi Odasına oldu. Ziyarette Odanın Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Tatiana DUBOVA tarafından, Minsk şehri ve ticaret hayatı anlatıldı. Oda tarafından verilen hizmetler ve yapılan faaliyetler paylaşıldı. Odamız ile Belarus Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılabilecek işbirlikleri ve ortak projeler üzerinde duruldu. Ziyaretin sonunda, günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.

Belarus iş gezisinde heyetimizle birlikte olan Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım BALYAPAN yaptığı değerlendirmede “ Belarus’ un fırsatlara açık bir ülke olduğunu fakat Ülke yönetiminin özel sektörü 2. Planda bırakmasından dolayı bir takım aksaklıkların doğduğunu belirtti. Minsk şehrinin muhteşem şehir planı ve düzenine hayran olduklarını söyleyen BALYAPAN; bizleri 5 gün boyunca yapmış olduğumuz ziyaretlerde yalnız bırakmayan ve destek olan Büyükelçiliğimiz yetkililerine, Belarus Ticaret ve Sanayi Odası çalışanlarına ve ikili görüşmelerde bulunduğumuz tüm firma yöneticilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Odamızın Yurtdışı iş gezisi hakkında bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN; Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurt içi ve yurt dışında Odamızı en iyi şekilde temsil etmeye, bilgi ve izlenimlerimizi üyelerimizle paylaşarak, ufkumuzu genişletmeye devam ediyoruz. Bu amaç doğrultusunda yurtdışı fuar ve iş gezilerimiz artarak devam edecektir. Ben şahsım ve Odamız adına Belarus iş gezisine katılan ve bizleri orda en iyi şekilde temsil eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum dedi.

Ülkemizin ihracat hacmini genişletmek, yurtdışında iş ortakları bulmak ve ortak projeler yürütebilmek, yeni ürün ve teknolojileri yerinde görebilmek adına KOSGEB in yurtdışı iş ve fuar ziyaretlerini desteklemesi, üyelerimiz ve halkımız için çok faydalı bir hizmettir diyen AYDIN, Odamızın bu konuda KOSGEB ile ortak çalışmaları devam edecek ve İlçemiz sanayisini Dünya ekonomilerine entegre etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz dedi.



TUTSO BELARUS İŞ GEZİSİNİ TAMAMLADI

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası