HABERLER  »  TUTSO Başkanı Aydın'dan 15 Temmuz mesajı

TUTSO Başkanı Aydın'dan 15 Temmuz mesajı

14 Temmuz 2021 - 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.​
15 Temmuz 2016 günü ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacaklarını belirten başkan Aydın, "Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe de asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu hain darbe girişiminin 5. yıldönümündeyiz. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasisine ve hukuk devleti yapısına kasteden hain ve alçakça bir saldırıyı milletin dirayetiyle geri püskürttü.
Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyiz. Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz. 15 Temmuz gecesi milletimizin gösterdiği direniş bunun en güzel örneğidir.
Milletimizin dirayetiyle, ülkemizi kaba kuvvetle teslim almaya kalkanlara karşı tarihi bir set çekmiştir. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağı görülmüştür.
Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden 251 şehidi hiç bir zaman unutmayacağız. O gece darbecilere hadlerini bildiren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve şanlı bir destanın kahramanı büyük milletimize şükranlarımız sunuyoruz" dedi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası