HABERLER  »  TUTSO Başkanı Aydın'dan 24 Temmuz Mesajı

TUTSO Başkanı Aydın'dan 24 Temmuz Mesajı

24 Temmuz 2020 Cuma - 
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Basın kuruluşları ve mensuplarının toplumda önemli bir görev yürüttüğünü belirten Başkan Aydın, "Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır" dedi.
Aydın "Sansürün 1908 yılında kaldırılışının ardından ülkemizde basın bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, tüm basın emekçilerinin görevlerini daha rahat, daha hür bir ortamda ifade edebilmeleri ve özlük haklarının tartışılması için bir vesilesidir. Bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini biliyor ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kıymetli basın mensuplarımızın bu mesleğin icrasında, hukukun evrensel ilkelerine, özel hayata, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına gösterdikleri hassasiyet, toplumun bütün kesimleri için hayati önem taşımaktadır. Gücünü halktan alan gazetecilik mesleği, objektif habercilik anlayışıyla, toplumun aydınlanması, doğru ve hızlı bilgi akışının sağlanması ve toplum çıkarlarının korunmasına da vesile olmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi basın, milletin sesidir. Sansürsüz, tarafsız, doğrunun yanında, kamuoyunun aydınlatılması görevini yerine getirme mücadelesinde günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin çalışan başta Turgutlu'muzda görev yapan gazeteciler ve basın çalışanları olmak üzere bütün basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi. 


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası