HABERLER  »  TUTSO Başkanı Aydın TOBB Ege Bölge Toplantısına katıldı

TUTSO Başkanı Aydın TOBB Ege Bölge Toplantısına katıldı

15 Mayıs 2020 Cuma - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Ege Bölge Toplantısına katıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Ege Bölge toplantısına TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'da katılarak, bölge oda/borsa başkanları ile istişarelerde bulundu.
İçinden geçtikleri bu zor süreçte, Odalara ve Borsalara, daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü anımsatan Hisarcıklıoğlu, “Bizler, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları, en hızlı şekilde iletiyoruz. Bu çerçevede salgının başladığı Mart ayında, sizlerden aldığımız bilgilere dayalı olarak, hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Sonrasında da sizlerle istişare içinde, sorunları ve önerilerimizi iletmeye devam ettik. Çünkü bu dinamik bir süreç. Her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” dedi.
Oda/Borsaların, bu vizyonla çalıştığını, üyelerine hizmete devam ettiğini görmekten dolayı gurur duyduğunu ifaden eden Hisarcıklıoğlu, “Sizler, tüm başkanlarım, canla-başla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyorsunuz. Öneriler hazırlayıp, bize aktarıyorsunuz. İşte bugün de sizlerin ileteceği her konuyu, bu akşam ilgili bakanlara ileteceğiz. Böylece üyelerimizin, camiamızın dertlerini bir nebze olsun çözmüş ve onları rahatlatmış olacağız” şeklinde konuştu.
  Hisarcıklıoğlu, artık normalleşme sürecini konuşmaya başladıklarını ve TOBB olarak, ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladıkları gibi şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına katkı sağladıklarını belirtti.
Sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamak gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız” dedi.
Ticari hayatta yaşanan sorun-talep ve isteklerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ileten Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, yaşanan yenitip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek için çalışmalar yaptıklarını, ayrıca sağlık kuruluşlarınada salgınla mücadele konusunda ellerinden gelen tüm desteği sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası