HABERLER  »  TUTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

28 Aralık 2020 Pazartesi - 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), Aralık ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2020 yılı Aralık ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Mecliste 2020 yılı Kasım ayı meclis tutanağını okunarak onaylandı. 2020 Yılı Kasım ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

2021 Yılı Bütçesi ile 2020 Yılı Bütçesi Fasıllar Arası Hesap Aktarım Talebi görüşülerek karara bağlandı.

               Yönetimin izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın; 'Turgutlu Halkına Yönelik Olarak Çok Sayıda Çalışmaya İmza Attık'

               2020 yılının hem ülkemiz hem de dünya için çok kötü bir yıl olarak tarihe geçtiğini belirten Başkan Aydın "özellikle tüm dünyayı saran Kovid-19 salgını ekonomik sosyal yaşamımızı büyük ölçüde etkiledi. 2021 yılında bu salgının son bulması ve sağlıklı,  mutlu ve huzurlu günlerimizin gelmesi en büyük temennimiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) pandemi döneminde, oda olarak hem üyeleri hem de Turgutlu halkına yönelik olarak çok sayıda çalışmaya imza attık" dedi.

Aydın 'Hiçbir Huzur Hakkı almadan Çalışmaktayız'

               Aydın; "Oda kaynaklarını Turgutlu'nun sosyal ve ekonomik gelişimi için hiçbir huzur hakkı almadan, Yönetim Kurulu ve Meclisle beraber doğru kullanımı için Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak pandemi dönemi boyunca üyelerimizin kısıtlamalara uyum sağlaması, üretim ve istihdam koşullarının devam etmesi, sorunlarının çözümü için çalışmaktayız. Özellikle pandeminin başladığı ilk günlerde sosyal meyda ve iletişim araçları ile üyelerimizi doğru bir şekilde bilgilendirerek tedbirler almaları sağlanmıştır. Yine pandemi koşullarında oluşan sorunları TOBB, ilgili Bakanlıklar ve yerel idareciler nezdinde çözmek için çalışmalar yürütmüş, özellikle Turgutlu Kaymakamlığımızın da destekleri ile şehirlerarası geçiş yasaklarında ve sokağa çıkma kısıtlamalarında üyelerimizin ticari hayatının devamı için sorunları giderilerek Türkiye’de öncü çalışmalar yürütülmüştür" dedi.

Aydın 'Pandemi ile Mücadelede Destek Verdik'

               Koronavirüs salgınına karşı yapılan çalışmalarda TUTSO olarak ilk günden beri desteklerinin sürdüğünü belirten başkan Aydın, "Turgutlu Kaymakamlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Devlet Hastanemizin, Jandarma Komutanlığımızın talep ve ihtiyaçlı giderilmiş pandemi ile mücadele için ayni destekler sağlanmıştır. Yine üyelerimizin nakit destek ihtiyaçlarının karşılanması için nefes kredisi çalışması ilçemizde başarı ile yürütülerek odamız maddi kaynaklarının bloke edilmesi sonucu üyelerimize 10 milyon liraya yakın düşük faizli kredi imkanı yaratılmıştır. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Turgutlu Belediyesi Aşevine destek olunmuş; 1300 aileye gıda yardımı yapılmış, Turgutlu Devlet Hastanesine tulum, ateş ölçer ve solunum cihazı yardımı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek, Manisa Valiliğine koruyucu ekipman temini, Ahmetli İlçe Emniyet Müdürlüğüne laptop, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına ateş ölçer, İhtiyaç sahiplerine 1000 adet gıda yardımı, Sağlık Ocaklarına tulum, Turgutlu Kaymakamlığı  filyasyon ekiplerinde kullanılmak üzere bir otomobil 6 aylığına kiralanmıştır. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak pandemi döneminde etkin mücadele için kurum ve kuruluşlarımızla etkin bir işbirliği içerisinde mücadele için gerekli maddi ve manevi destekler sunulmuş ve sunulmaya devam etmektedir. Temennimiz pandemi dönemini en az hasarla atlatmaktır, bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası