HABERLER  »  TUTSO’da 2022’nin ilk Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da 2022’nin ilk Meclis Toplantısı Yapıldı

31 Ocak 2022 -

Aydın; "KOSGEB’ten 2 yıl sonra geri ödemeli faizsiz kredi desteği"

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2022 yılının ilk meclis olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Ocak ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından,  2021 yılı Aralık ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.

2021 Yılı Aralık ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Aydın, "OSB’deki kesintiler sanayiciyi zor durumda bıraktı"

2022 yılının ilk meclis toplantısına hoş geldiniz sözleri ile açıklamasına başlayan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Son günlerde Organize sanayi bölgelerindeki elektrik kesintileri sanayicimizi zor durumda bırakmıştır, umudumuz bu kesintilerin tekrarlanmaması yönündedir” dedi.

Aydın,  “KOSGEB’ten 2 yıl sonra geri ödemeli faizsiz kredi desteği”

 KOSGEB Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programının açıklandığına değinen Başkan Aydın, “Destek kapsamında; Covid-19 salgınından etkilenen mikro işletmelere, yeni istihdam edecekleri 2 personele kadar, küçük işletmelere ise yeni istihdam edecekleri 5 personele kadar; personel başına 100 bin lira faizsiz, teminatsız ve 2 yıl sonra geri ödemeli kredi veriyor. Bu krediden faydalanmak isteyen işletmelerimiz odamız ile temas kurabilirler” dedi.

Aydın, “Her hafta farklı bir meslek grubumuzla toplanıyoruz”

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini Dinliyor etkinlikleri kapsamında her hafta farklı bir meslek grubuyla toplantı yaptıklarını belirten başkan Aydın, “Seçimden seçim üye ziyaretleri yapan bir anlayıştan sürekli üyesinin yanında olan bir anlayış için çalışıyoruz. Üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz bugüne kadar 3 meslek grubumuzla bir araya geldik bu çalışmamıza tüm meslek gruplarımız tamamlanıncaya kadar devam edeceğiz. Üyelerimizde aldığımız güçle büyümeye devam ediyoruz. Üyelerimizin destekleriyle emniyete, sağlığa ve eğitime katkılarımıza devam ediyoruz” dedi.

Turgutlu Çiftçi Mallarını Koruma başkanlığının seçimlerine TUTSO olarak katıldıklarını belirten başkan Aydın, başkanlığa seçilen Murat Ayhan’a görevinde başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası