HABERLER  »  TUTSO’da Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

31.05.2021 - Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.
Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2021 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.
Mecliste 2021 yılı Nisan ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı. 2021 Yılı Nisan ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.
Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Aydın, "TOBB'un 76 ve 77. Genel Kuruluna Katıldık"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 76 ve 77. Genel Kurulu'nun, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle 28 Mayıs Cuma günü elektronik ortamda gerçekleştirildiğini belirten başkan Aydın, "​Toplantıya Genel Kurul Delegelerimiz Ali Koyuncu ve Meclis Başkanımız Yavuz Semizler'le birlikte TUTSO'dan video konferans yöntemiyle bağlanarak iştirak ettik. Her platformda Oda ve Borsalarımızla birlikte üyelerimizin sıkıntılarını takip etmeye, dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam ediyoruz" dedi.
Aydın "Nefes Kredisi 1 Haziran'da Yeniden Başlıyor"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen Nefes Kredisi'nin 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlayacağını belirten Başkan Aydın "Başvurular; TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank,dan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık %17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre %25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek. Kaynaklarımızı Üyelerimiz İçin kullanmaya devam ediyoruz" dedi.
Aydın "29 Mayıs İstanbul'un Fethinin Yıl Dönümü Kutlu Olsun" 
Aydın "29 Mayıs 2021 tarihinde İstanbul’un fethinin 568 yılını kutladık. Fetih ile bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul'un Fethini buradan bir kez daha kutlarım. Bu vesile ile Yine milli mücadele döneminde Ülkemizin ve İstanbul’un işgal kuvvetlerinden kurtarılmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha anmak ve rahmet dilemek isterim" dedi.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası