HABERLER  »  TUTSO’da 2021’in İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

TUTSO’da 2021’in İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

25 Ocak 2021 Pazartesi -

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), 2021 yılının ilk olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.

Meclis üyelerinin yeni yıllarını kutlayan meclis başkanı Yavuz Semizler, 2021 yılının sağlıklı ve huzurlu bir yıl olarak geçmesini temenni ettiğini bildirdi.

Mecliste 2020 yılı Aralık ayı meclis tutanağını okunarak onaylandı. 2020 Yılı Aralık ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.

2020 Yılı Kesin Mizan, Bilanço ve Kesin Hesapları Tasdiki ve Yönetim Kurulunun ibrası tek tek oylandı ve meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

               Yönetimin izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

2021 yılı içerisinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayılarında azalma yaşandığı ve aşı çalışmalarının başlandığını belirten yönetim kurulu başkanı Faruk Aydın, temennilerinin pandeminin tüm dünyada son bularak huzurlu ve yüz yüze görüşülebileceğimiz günleri özlemle beklediklerini belirtti.

Aydın, “Sorunlarımızla Yakından İlgilenen TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na Teşekkür Ediyorum”

Pandeminin kimi sektörler için fırsat, kimi sektörler için kriz olarak geçmekte olduğunu belirten başkan Faruk Aydın, “Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizden gelen talepleri sürekli TOBB ve ilgili kurumlara yazılı ve sözlü olarak iletiyoruz. Sorunların çözümü için konunun takipçisi olarak üyelerimizin bu dönemde faaliyetlerini kolaylaştırmak son dönemde yoğunlaştığımız işlerden birisi haline geldi. Yerelde çözülecek sorunları yerelde; genel problemleri TOBB’a aktararak çözmeye çabalıyoruz. Sorunları Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan toplantılarla bizzat kendisine ve ilgili bakanlara iletme şansı buluyoruz. Bu hususta bizlere bu şansı doğuran ve yoğun bir çalışma temposu içinde iş dünyasının sorunları ile ilgilenen TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu dönemdeki performans ve çabalarından dolayı kutlamak istiyorum.

Aydın, “Sorunların Çözümü İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

Şu an hala iş dünyasını ilgilendiren ve çözüm bekleyen sorunların olduğunu belirten başkan Faruk Aydın, “özellikle kamuda bekleyen iş dünyasının alacakları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Matrah artırımı ve stok affı ile ilgili taleplerimiz var. Peşin verginin kaldırılması için çalışıyoruz. İş davalarında zaman aşımı süreci eskiden 10 yıldı çalışmalarımızla 5 yıla düştü. Ancak şimdi bunu 1 yıla düşürmek için çalışıyoruz. Sigorta acenteleri yönetmeliğinin acentelerimizi mağdur eden maddelerinin yeniden düzenlenmesi için çalışıyoruz. E-haciz uygulamasının değişmesi için çalışıyor, çiftçinin enerji ödemelerinin yılda bir defa  hasat döneminde alınması için çalışmalar var. Son dönemde ithalata gelen ilave vergiler nedeni ile üretim girdilerimizdeki maliyetler artmakta buda maliyet enflasyonu yaratmakta bunun için bu yeni ilave vergilerin düzenlenmesi taleplerimiz var. Bunlarda henüz çözüme kavuşmamış ancak gündemimizde olan konular ve çalışmaların devam ettiği hususlar” dedi.

Aydın “Üyelerimiz İçin Protokoller İmzaladık”

Aydın, “Yine geçtiğimiz günlerde TOBB öncülüğünde başlatılan çalışmalar ile Ziraat Bankası ve Halkbankası ile Tedarik Zinciri protokollerini imzaladık. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bu protokollere dahil olduk. Bu protokolle ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde üyelerimiz hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabilecekler. Sistemdeki amaç çek senet ve benzeri unsurları ortadan kaldırarak ticari amaçlı emtia alımlarında bankacılık sistemini kullanarak daha güvenli ve daha hızlı nakit akışının olacağı bir yapı ortaya çıkararak güvenli bir şekilde ticaretin devamını sağlamak” dedi.

Aydın, “Üyelerimizi Düzenlemeden Yararlanmaları için Odamıza Bekliyoruz”

Aydın, “Odamıza aidat borçları olan üyelerimiz ile ilgili yapılandırma çalışmaları devam etmektedir. Vergi Dairesi işi terk eden üyelerimizin vergi terk tarihi sonrası aidat tahakkuklarının silinerek ana para ödemelerinin yapılması durumunda gecikme faizlerinin tümünün silinmesine imkan tanıyan yine faaliyette bulunup odamız aidat borcu bulunan üyelerimizin ana para ödemeleri durumunda gecikme faizlerinin tümünün silinmesine imkan veren  bu yapılandırma ile ilgili odamıza aidat borcu bulunan üyelerimizi bu geniş ve lehte düzenlemeden faydalanmaları için odamıza bekliyoruz. Yapılandırma için üyelerimizin 26 Şubat 2021 tarihine kadar odamıza başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Aydın, “Pandemi İle Mücadeleye Destekler Verdik”

Aydın, “2020 yılında faaliyetlerimiz sonucunda net olumlu fark olarak yani gelir fazlası yaratarak, tasarrufta bulunduk ve mevcut kaynağı ihtiyatlarımıza ekledik. Bununla birlikte Kovidle mücadele kapsamında ilçemizde birçok kurumumuza ayni yardımlarımız ve desteklerimiz oldu. Özellikle sağlık kuruluşlarımız başta olmak üzere üyelerimize hizmet veren Emniyet Müdürlüğümüzün, Jandarma Komutanlığımızın, Belediyemizin pandemi ile mücadele kapsamında eksik ve ihtiyaçlarını gidermek için destek verdik” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası