HABERLER  »  TUTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı

TUTSO Ekim Ayı Meclis Toplantısı Video Konferansla Yapıldı


26 Ekim 2020 Pazartesi -
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), Ekim ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans şeklinde gerçekleştirildi.
Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen 2020 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısında, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler açılış konuşmasında geçtiğimiz hafta  babası vefat eden Meclis üyesi Fatih Can’a başsağlığı dileğinde bulundu.
Mecliste 2020 yılı Eylül ayı meclis tutanağını okunarak onaylandı. 2020 Yılı Eylül ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi. 
Yönetimin izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Başkan Aydın "Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun"
Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Muzaffer Can'ın oğlu Meclis Üyesi Fatih Can’a başsağlığı ve sabırlar dilereyerek sözlerine başlayan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Perşembe Günü 29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97. yılını kutlayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle,  kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" dedi.
Aydın, "Turgutlu Kaymakamlığıyla birlikte projelerimiz devam ediyor"
Turgutlu Kaymakamlığı’nın, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Aktif Proje Geliştirme - Proje Döngüsü Yönetim’ projesinin eğitimlerinin Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TUTSO) tamamlandığını belirten Başkan Aydın, "Turgutlu Kaymakamlığı ile beraber 'Aktif Proje Geliştirme - Proje Döngüsü Yönetim' eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikalarını verdik. İlçemizdeki Proje yazma potansiyel ve kabiliyetini artırmaya yönelik düzenlenen eğitimler başarı ile tamamlandı. Aynı zamanda TOBB MEYBEM işbirliği ile düzenlediğimiz galericilik sınavlarımızın 5.sini yoğun bir katılımla geçen hafta içerisinde tamamladık" dedi.
Aydın, "Bakanlığın yayınladığı tedbirlere mutlak suretle uymalıyız"
Korona virüs tedbirlerine uymayan işletmelere cezai yaptırım uygulanacağını belirten TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, 3 defa başarılı bulunan işletmelere ise güvenli işyeri belgesi verileceğini belirtti.
Aydın, "Turgutlu İlçe Kaymakamlığımız başkanlığında kurulan bir heyet ile işletmelerimizin koronovirüs kapsamında aldıkları tedbirleri yerinde denetliyoruz. Birçok işletmemizin pandemi koşullarına uygun üretim faaliyetlerini sürdürdükleri bizleri sevindiriyor ancak hiçbir tedbir almadan üretimine devam eden işletmelerimizde mevcut. Vaka sayıları ne yazık ki her geçen gün katlanarak artıyor. Üretimimizin, ticaretimizin devamı için mevcut koşullara uygun bir yapı geliştirmemiz özellikle bakanlığımızın yayınladığı tedbirlere mutlak surette uymamız gerekmekte. Yapılan denetimler neticesinde 3 defa başarılı bulunan işletmelerimize güvenli işyeri belgesi verilecek ancak tüm ikazlara rağmen tedbirlere uymayan işletmelerimiz de cezai durumlarla karşılaşacaklar. Bu hususta tüm üyelerimizin hassas ve koşullara uygun hareket etmelerini rica ediyoruz"


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası