HABERLER  »  TURGUTLU’NUN SORUNLARI BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’A İLETİLDİ.

TURGUTLU’NUN SORUNLARI BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM’A İLETİLDİ.

06.10.2016 - Ticaret ve sanayinin aktörlerini bir araya getiren Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nın 9’uncusu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Şura'da, 81 İlden Oda-Borsa Başkanı, illerindeki ekonomi ile ilgili en önemli sorunlarını  ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümete aktardılar.

Şura'ya Başbakan Binali Yıldırım ile bakan ve üst düzey bürokratlar, Türkiye genelindeki 365 Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ve Meclis Başkanları katıldılar.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler ile birlikte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Şenol Ürküp, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Haldun Uyar, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkılıç, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Yıldızel, Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hoşaf, Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Demirulus, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Bakır  9’uncu Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Manisa’yı temsil ettiler.

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Başbakan Binali Yıldırım’a Manisa’nın en önemli temel sorunları Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil tarafından iletildi. 81 ilden gelen oda ve borsa başkanlarının tek tek söz aldığı Şura’da Manisa adına söz alan Başkan Erbil, Manisa’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini Başbakan Binali Yıldırım’a aktardı.

Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, tarım başta olmak üzere Manisa’nın ihtiyacı olan ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması ve mevcut OSB’lerin alanlarının genişletilerek,  enerji  ve arıtma başta olmak üzere tüm  işletimsel  eksiklerinin süratle tamamlanması gerektiğini dile getirdi. 

 Manisa Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Şura’da Manisa oda ve borsa başkanları tarafından tespit edilen Manisa’nın öncelikli çözüm beklediği şu sorunları aktardı;
 ‘Manisa ovasındaki Tarım arazilerimizin verimliliğinin artmasını sağlamak için Gediz Nehrinin mutlak ıslahı ve tüm ovalarımızın Demir Köprü Barajından kapalı devre ile sulama sistemine geçilmesi bizler için son derece önemlidir. 

Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurulması acil ihtiyacımızdır. İlimiz için önemli olan beyaz et ihracatı mutlaka desteklenmelidir. Sektörün Uluslar arası  rekabeti sağlayacak  başta kredi teminatları olmak üzere tüm kolaylıklar sağlanmalıdır. Et ve süt fiyatları için piyasa yapıcı aktörler devletimiz tarafından devreye sokulmalıdır.

Kuru üzüm ve mısırda lisanslı depoculuğa geçilmesi İlimiz ekonomisi açısından son derece önemlidir.  Zeytin ve üzüm de satışta KDV yüzde 8’den, yüzde 1’e indirilmeli, okul üzümü kampanyasına mutlaka devam edilmeli ve rekabet kurulunda kuru meyve komisyonu mutlaka kurulmalıdır. Yaş üzümde yeni ülke pazarları açılmalı ve Rusya pazarında eski işlem hacmine dönülmesini sağlayacak adımlar süratle atılmalıdır.

1960’lı yıllarda bile İstanbul ve Ankara’ya haftada üç seferin yapıldığı Akhisar Askeri Havaalanı yeniden sivil uçuşlara açılmalıdır. 

Tüm İlçelerimizin ana arterlere ve yapımı devam eden otoyol ve hızlı tren projelerine bağlantıları  süratle planlanmalı ve yapımına başlanmalıdır.

Gördes, Selendi, Köprübaşı, Demirci ve Kula İlçelerimiz kalkınmada öncelikli yerler kapsamına alınmalı ve dar bölge teşvik sistemine mutlaka geçilmelidir.

İl Genelindeki mevcut tüm OSB’lerimizin tamamlanmasının ve genişlemesinin önündeki bürokratik engeller mutlaka kaldırılmalıdır. 

Salihli’ye Gümrük Müdürlüğü, Turgutlu’ya araç muayene istasyonu, yine Salihli ve Kula arasına arsası tahsis edilmiş olan Bölge Trafik Hastanesi kurulmalıdır.

Ticari sicil affı mutlaka geri gelmelidir. 

Müstahsilin BAĞ-KUR primlerinin kesintilerinin takip yükü tüccarın üzerinden kaldırılmalıdır.
İlimizde özelleştirme sonrasında kurulan GEDİZ Elektrik AŞ’nin gerek hizmet kalitesinde, gerekse alt yapı yatırımlarında yetersiz kalması ve bakanlar dahil yaptığımız tüm görüşmelerden bir netice alınamamasından dolayı mesai saatleri içerisinde 6 saate varan kesintiler sanayi üretimimizde, tarımsal sulamamızda kabul edilemeyecek boyutta zararlara yol açmaktadır. Özelleştirme demek en temel üretim unsuru olan elektrikte sadece kar amacı güden keyfi uygulamalara müsaade etmek anlamına gelmemelidir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ticaret ve Sanayi Şurasına katılarak Turgutlu’muzu temsil eden Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın yaptığı değerlendirmede, “ İlçemizle ilgili sorunları ve çözüm önerilerini Başbakan ve Bakanlar düzeyinde aktarma fırsatını bulduğumuz çok faydalı bir şura geçirdik. İlçemiz ile ilgili öncelikli 5 maddeyi bire bir aktarma fırsatı yakaladık ” dedi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası