HABERLER  »  Turgutlulu Kadınlardan 'Kasabai Kooperatifi'

Turgutlulu Kadınlardan 'Kasabai Kooperatifi'

06 Ekim 2020 Salı - 
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kadın girişimciler tarafından 'Kasabai Kooperatifi'nin kurulması için ilk adım atıldı.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) ile TOBB Turgutlu Kadın Girişimciler Kurulu, ilçedeki kadınları iş hayatına kazandırılması ve ekonomiye katkı sağlamaları amacıyla 'Kasabai' adında kooperatifin kurulum işlemlerini başlattı. 
Kooperatifin kurulumu öncesinde Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın'ı makamında ziyaret edip, kooperatif hakkında bilgi veren Kadın Girişimciler, kadınların ekonomide daha fazla yer alması, özelliklede ev kadınlarının ekonomik ve sosyal hayata etkin katılımı amacıyla kooperatifleşmeye gittiklerini belirttiler.
Yeni kurulacak olan kooperatifin Turgutlu'ya hayırlı olmasını dileyen TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın "Turgutlu'da kadın girişimcilere yönelik olarak güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bugünde TOBB Turgutlu Kadın Girişimciler Kurulumuzun, ilçemizdeki kadınların yöresel ürünleri tanıtıp, satabilecekleri bir kooperatifinin kurulumunu yapıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Kadın Girişimcilerimize desteğimiz devam edecektir. TUTSO olarak kurulacak olan kooperatife elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Öte yandan kurulacak olan Kasabai Kooperatifinin yönetim kurulu üyeleri Semahat Ünel, Asuman Demirdöver, Jale Kutluel. Yönetim Kurulu yedek üyeleri Yeşim Özkan, Gülsüm Zengin, Kevser Balkan. Denetim Kurulu üyeleri Selma Baykul, Ayla Güzel. Denetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Gülseren Derbent ile Seval Eryolcu'dan oluşuyor.


Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası