HABERLER  »  TÜİK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TUTSO YU ZİYARET ETTİ.

TÜİK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TUTSO YU ZİYARET ETTİ.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Mehmet Akyol ile Müdür Yardımcısı Umut Burak Geyikçi, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ı makamında ziyaret etti.
 TÜİK’in önemine değinen Akyol, ‘ İstatistik alanında ulusal ve uluslararası öncelikler dikkate  alınarak, ülkemizin ekonomi, sosyal, demografi, kültür,  çevre, bilim ve teknoloji alanları ile gerekli görülen diğer  alanlardaki istatistikler derlenmekte, derlenen bu bilgiler  analiz edilerek, başta kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler olmak üzere toplumun hizmetine sunulmaktadır. Bu verilerin toplanmasıyla ilgili geliştirilen veri giriş programı sayesinde daha önce kağıt ortamında veya e-mail yoluyla toplanan, uzun ve zahmetli bir süreç gerektiren veri toplama yöntemi yerine modern çağın gereklerine uygun olarak internet üzerinden veri toplamaya olanak sağlayan bir sistem kurulmuştur. Yeni sistem ilave hiçbir iş yükü getirmeyeceği gibi zaman ve kaynak tasarrufu sağlayacaktır. Geleceğin sağlıklı bir biçimde planlanabilmesi, etkin politikaların oluşturulabilmesi için tüm kurumların veri paylaşımını eksiksiz ve doğru olarak olarak paylaşmalarını önemlidir’ dedi.
 Ülkemizin resmi istatistiklerinin üreticisi ve koordinatörü olan TÜİK’ in Odamızı ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘ İstatistik; geçmişi anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır ifadesi doğrultusunda yapılan çalışmalara Oda olarak tam destek vereceklerini söyledi. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası