HABERLER  »  TOBB NEFES KREDİSİ 2018

TOBB NEFES KREDİSİ 2018

Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi bu sene 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden geliyor. 

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü İzmir’de atıldı. 

Nefes Kredisinde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi.

Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak. 

İki üç ay içerisinde yaklaşık 70 bin Oda-Borsa üyesinin faydalanması beklenen Nefes Kredisi 6 bankadan kullanılabilecek.

Nefes Kredisi verecek bankalar Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak açıklandı.

Üyelerimiz 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren Nefes Kredisi kullanmaya başlayacak.
KOBİ’ler ‘Nefes’ Alacak

Geçtiğimiz sene kredilerde durgunluğun yaşandığı ve faizlerin yüksek olduğu dönemde TOBB, Oda ve Borsalar elini taşın altına koymuş, Aralık 2016’da Nefes Kredisi ve yeni KGF sistemi ile KOBİ kredilerinde yeni bir dönem başlatmıştı. 
Bu süreçte, hazine desteğini arkasına alan KGF aracılığıyla toplamda 681 bin firmaya 234 milyar TL kredi imkanı oluşturulmuş, Nefes Kredisi ile 5 milyar TL’lik kredi hacim yaratılmıştı. 1 senede 30 bin firma TOBB Nefes Kredisinden yararlanmıştı.
2018 yılında Nefes Kredisi 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden TOBB üyelerinin hizmetinde. Ayrıca bu sene kredi kullandıracak banka sayısı da 6’ya yükseltildi.
Nefes Kredisi Türkiye’nin dört bir yanındaki Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerinden kullanılabilecek.
Nefes Kredisi: Yıllık faiz oranı yüzde 12’nin altında, 6 ay geri ödemesiz, 18 ay vadeli kredi!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Odalar ve Borsalar mevduatlarını 6 bankaya yatırarak, üyesi olan KOBİ’lere aylık %0,99 yıllık %11,88 faiz oranı ve 6 ay geri ödemesiz 18 ay vadeyle kredi kullanma imkanı sağlıyor. 
TOBB, Oda ve Borsalar elindeki kaynaklarının üyelerinin kullanımına açıyor. Teminat yetersizliğinden kredi kullanamayan KOBİ’lere de yıllardır olduğu gibi yine KGF destek oluyor. KGF, kredi tutarının %85’ine hazine destekli kefalet veriyor.
Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak.

Finansmanda İnovasyon
Geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Finansman’da İnovasyon” olarak nitelendirdiği Nefes Kredisi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar 500 milyon TL’lik mevduatı 6 bankaya aktaracak, bankalar da bu miktarın 15 katı yani 7,5 milyar TL kredi imkânı sağlayacak.
2-3 ay gibi kısa bir sürede 70 bin KOBİ’nin ‘Nefes Kredisi’ kullanması bekleniyor.
KOBİ’ler, faaliyetlerini sürdürdükleri illere göre en fazla 200 bin TL kredi kullanabilecekler.
Bürokrasisi az, basit kredi süreçleri
TOBB üyesi firmalar üye olduğu Oda-Borsa'ya giderek "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.
Aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Türkiye genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.
Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek
Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.
Masraf en fazla 51 TL
Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. 
Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası