HABERLER  »  TOBB MANİSA İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ŞEBNEM BURSALI’YI KONUK ETTİ

TOBB MANİSA İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU ŞEBNEM BURSALI’YI KONUK ETTİ

24.01.2015- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından gerçekleştirilen” “İş’te Kadın” toplantılarının bu ayki konuğu Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı oldu. Lezzet-i Sefa Restoran da  gerçekleşen toplantıya TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerimiz Asuman Demirdöver ve Semahat Ünel ile birlikte Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimiz Ümülgülsüm Zengin, Gülseren Acar ve Jale Kutluel katıldılar. 

TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, kısa bir süre önce yapılan seçimlerin ardından gerçekleştirdikleri ilk etkinlikte Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’yı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. 

Türkiye’nin tek kadın Genel Yayın Yönetmeni olan Şebnem Bursalı, yaklaşık iki saat süren sohbet toplantısında meslek hayatında bir kadın olarak karşılaştığı zorlukları, tecrübelerini ve kendisini başarıya götüren formülü TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile paylaştı.

Sözlerine şehzadeler kenti  Manisa’ya her geldiğinde şehrin tarihsel konumunun nedeniyle pozitif bir enerji aldığını belirterek başlayan Bursalı, gazetecilik mesleğinde 21 yılı geride bıraktığını söyledi.  Bu işin okulunu okuyan ve okulundan mezun olan ve Türkiye’de şuandaki tek genel yayın yönetmeni olduğunu söyleyen Bursalı, ‘ Diğer gazetelere baktığınızda genel yayın yönetmenlerinin başka okullardan mezun olduğunu görürsünüz. Ve şunu da söyleyeyim, Türk basının da tek kadın genel yayın yönetmeniyim. Ama tek olmaktan memnun değilim. Benim sektörüm rekabetin acımasız olduğu sektörlerden bir tanesi. Bizim haber dediğimiz olay günümüz teknolojisinde çok çabuk eskiyor. Bu da rekabeti açıkçası çok da sertleştiriyor’ dedi.

Meslek yaşamına Ankara’da başladığını  belirten Bursalı, ‘Ankara’ya 1989 yılında üniversite için gittim. 4 yıllık okul döneminden sonra TRT’de çalıştım. Ardından Sabah gazetesiyle gazetecilik serüvenim başladı. Alanımda siyaset oldu. Erkek egemen mesleğin erkek egemen  bir alanını seçtim. Siyaset erkek egemen bir alandı. Çok sert bir ortamdı’ diye konuştu

‘Egeli olmaktan gurur duyuyorum’

Konuşmasında Aydınlı olduğunun altını çizen Bursalı, ‘ Aydınlı olmaktan,  Ege kızı olmaktan, bu toprağın kızı olmaktan çok gururluyum. Bunu 17 yaşında gittiğim Ankara’da farkına vardım. Çünkü bu toprağın insanı mücadeleci. Ben de hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmemem gerektiği şekilde yetiştirildim. Genç yaşta Ankara’ya gidince başka yöreden gelen kişilerle tanıştım ve bu toprağın insanının ne kadar mücadeleci olduğunu gördüm. Şunu da söylemek lazım, kadının değer gördüğü bir bölgede yaşıyoruz’ dedi.

‘Çok çalışmak, çok çalışmak, hep çalışmak’

Hayatta başarının formülünün çok çalışmak, çok çalışmak ve hep çalışmak olduğunu söyleyen Bursalı, ‘ Mesleğe muhabir olarak başladım. Bugünde geldiğim nokta mesleğimin en üst noktası. En alt noktadan başladım, en yukarıya noktaya kadar geldim. Bunu bana hep soruyorlar.  Nasıl oluyor diye. Tek formülü var bunun. Çok çalışmak, çok çalışmak hep çalışmak. Arada ihanetler, hayal kırıklıkları hepsini yaşadım. Yaşamaya devam ediyorum. Ama bana, düştüğümde kalmam gerektiği öğretildi. Arkama bakmamam gerektiği öğretildi. Ben de  o destur ile bunu yapmayı çalışıyorum. Ve çok şükür bugün geldiğim noktada da kadınlar adına da belli bir misyon da yüklenmiş olmanın da verdiği sorumluluğunda farkında olarak mesleğimi yapmaya çalışıyorum. Türkiye’nin siyaset yazan en genç kadın gazetecisiyim. Türkiye’nin en genç kadın Ankara temsilcisi oldum. 13 sene Ankara temsilciliği yaptım. 2008 yılında Ekim ayında Yeni Asır Gazetesine Genel Yayın Yönetmeni oldum. Son olarak şunu söylemeliyim. Kadın olduğum için bu görevleri yapmadım. Başarılı olduğum için bu noktadayım’ dedi.

Manisa’da büyük bir enerji aldığını ifade eden Bursalı, ‘Hepiniz iş kadınısınız. Bunun yanında ev hanımısınız. Bu iki işi aynı anda yürütmek kolay değil. Sizler zoru başarıyorsunuz. Benim ve gazetemin kapıları sizlere  24 saat açık. İşbirliği içinde olalım ‘diye konuştu.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası