HABERLER  »  TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Turgutlu’ nun düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıl dönümünü olan 7.Eylül.2013 tarihinde Odamıza bir ziyaret gerçekleştirdi.
TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU yoğun ve yorucu geçen seçim sürecinin ardından hem Oda Meclisi ve Yönetim Kuruluna başarılar dilemek hem de TOBB seçimlerinde Odamızın desteğinden dolayı teşekkür etmek amacıyla yapmış olduğu ziyarette, Turgutlu Kaymakamı Nazmi GÜNLÜ, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin SİMAV, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk AYDIN, Meclis Başkanı Yavuz SEMİZLER, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ile Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyelerimiz hazır bulundu.
Açılış konuşmasında Odamız Meclis Başkanı Yavuz SEMİZLER, Sayın TOBB Başkanımız ve değerli TOBB Yönetim Kurulu üyelerimizi Odamızda misafir etmekten dolayı çok mutluyuz diyerek, ziyarete katılan tüm misafirlere hoş geldiniz dedi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk AYDIN da Sayın HİSARCIKLIOĞLU ve beraberindeki heyete, İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan bu anlamlı günde ziyaret ettikleri için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. AYDIN, Türkiye de Oda ve Borsalara bakış açısının Sayın HİSARCIKLIOĞLU ile birlikte tamamen değiştiğini, hem Birliğimize hem de Oda ve Borsalarımıza hızlı bir yükseliş ivmesi kazandırdığını dile getirdi. İlçemize SGK Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Noktası kazandırılması, TUTSO 112 Acil Servis İstasyonun açılması gibi hizmeti Halkın ayağına getiren çalışmalarda Odamızın başarılı faaliyetler yürüttüğünü vurgulayan Faruk AYDIN, Odamız hizmetleri hakkında da kısa açıklamalarda bulundu. 
Başkanların konuşmalarının ardından yapılan hizmetlerin kalitesinden ve Odamızın misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU yaptığı konuşmasında: “ Bugün burada olma sebeplerimden birisi de yeni seçilen ekibi tebrik etmektir. Ankara’da verdiğim sözü yerine getiriyorum. Sağ olsun seçimden sonra ilk gelen kardeşlerim sizlerdiniz. Tekrar teşekkür ederim. Allah inşallah hepinize yeni dönemde Turgutlu’muza hayırlı hizmet etmeyi nasip eder. Manisa’da bulunan oda ve borsaların seçim öncesi desteği beni mutlu etti. Bir görev aldık, bu görev para için değil hizmet içindir, fedakârlık içindir. Demokrasinin en üst kullanıldığı yerler oda ve borsalardır. Bunu açıklıkla söyleyebilirim. Sizler oluşturduğunuz meclis içerisinde Turgutlu’ya en iyi nasıl hizmet edebilirim konusunu tartışıyorsunuz. Fakat bu hizmetleri yapabilmek için birlik şarttır. Herkes fikrini söyleyip ortak akıl yürütülmesi gerekmektedir.” Dedi.
Diğer taraftan yarın inşallah Ulaştırma Bakanımız ile birlikte Manisa’da BALO’ yu başlatacağız. Bugün itibari ile ihracatımızı karayolu taşımacılığı ile yapmaktayız. Ancak gelişmiş ülkelere baktığımızda tren yolu kullanılmaktadır. En pahalı akaryakıtı maalesef ki ülkemizde kullanmaktayız. Buda bizim uluslararası alanda rekabetten geri kalmamıza neden oluyor. Bu durum en fazla tarım ürünü ile uğraşan vatandaşlarımızı etkilemektedir. Ancak başlattığımız proje ile yarından itibaren ilk tarifeli tren hattı seferimiz başlıyor. Bu durum yük taşımında en az %30 tasarrufa neden olacaktır. Böylelikle ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağız. Neye nasıl hizmet ettiysek bunu beraber yaptık ve çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.” Diyen HİSARCIKLIOĞLU son olarak Bizler kimsenin cebine para koymayız. Amacımız ticaretin önünde bulunan engelleri kaldırmaktır. Doğru yapılan iş için tek beklenti alkıştır. Bana ve arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Fedakârlık ettiğimiz için şuanda buradayız. Allah hepimizin yolunu açık etsin. Sizleri şahsım ve Birliğimiz Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.” Dedi. 
Ziyaretin anısına karşılıklı takdim edilen hediyeler ve çekilen hatıra fotoğraflarından sonra ziyaret sona erdi.





TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ
TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ
TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ
TOBB BAŞKANI M. RIFAT HİSARCIKLIOĞLU ODAMIZI ZİYARET ETTİ

Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası