HABERLER  »  TEKMER Bilgilendirme Toplantısı TUTSO nun Ev Sahipliğinde Yapıldı

TEKMER Bilgilendirme Toplantısı TUTSO nun Ev Sahipliğinde Yapıldı

03 Temmuz 2020 - Cuma

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, makine sektörünün geliştirilmesi yönünde sürdürülen çalışmalar kapsamında Turgutlu Teknoloji Merkezi (TEKMER) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

            "Makineci Turgutlu" sloganıyla 2015 yılında Turgutlu'da yola çıkılan Makine Sanayi Kümelenme çalışmalarıyla ilçemize değer kazandıran “Makine Sektörünün Geliştirilmesi” konusunda görevli Danışma ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası  (TUTSO) Meclis Toplantı Salonu’nda Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz başkanlığında toplandı.

            Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan, TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, Manisa CBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Aslan, TURMESAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tunçdibek, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yaman ve danışma ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.

            TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın yaptığı açılış konuşmasında ; “2015 yılında “Makineci Turgutlu” sloganı ile başlatılan inovasyon temelli kümelenme projesi çerçevesinde kümelenme yaklaşımıyla ilçemizin kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalar hükümetimizin kalkınma planları ve bölgesel kalkınma planlarına paralel çalışmalardır. Turgutlu İlçemizde orta yüksek ve yüksek teknoloji içerir makine sanayi üzerinde yatırımların artmasını amaçlamaktayız. 2015 yılından bu yana yaptığımız çalışmaların özeti ve bundan sonraki yol haritamızın belirleneceği 2020 yılı danışma kurulu toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Manisa CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Öğretim Görevlisi Kıvanç Başaran, yapılan TEKMER’le ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Girişim ve Mentor Ligi (Ventures & Mentors League) Üst Yöneticisi Ufuk Batum, sektörle ilgili olarak deneyimlerini ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında bilgilerini paylaştı.

Toplantı konuşmaların ardından sona erdi.




Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası