HABERLER  »  TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARA KURS

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARA KURS

  Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında  yapılan protokol gereği “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde” çalışanlara yönelik Geliştirme ve uyum kursları başladı.

Kursların açılış konuşmasını yapan  Turgutlu Meslek Eğitim Merkez Müdürü Hasan Baskın’ın ardından kürsüye gelen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ‘kurum olarak hizmet üretmeye devam ediyoruz. Kurum binamız içerisine  KOSGEB'i İŞKUR’u, 112 Acil Servis'i, SGK'yi getirerek öncelikle üyelerimizin ve Turgutlu halkının hizmetleri yerinden almalarını sağladık. TUTSO'yu artık iş yapan, hizmet yapan kurum haline getirdik. Bu tür kurslarla, eğitimlerle sizler için hizmetlere devam ediyoruz. Bizler her zaman sanayicinin, işverenin, ve işçi temsilcilerinin yanındayız. Bu kursların iş verenlere getirdiği maliyetin %25’ini Oda olarak bizler karşılıyoruz. İlgili tüm üyelerimizin taleplerini bekliyoruz. Bu kurslarda emeği geçen başta kurum müdürüne, eğitim veren hocalarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum’ dedi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 17. Maddesi ve Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında açılan ve açılacak olan kurslar sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e- yaygın sisteminden çıkarılan ve Milli Eğitim onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” verilecektir.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinesinde planlanan ve Turgutlu Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından verilecek olan toplam 40 saat süreli kursların 24 saatlik kısmı İş Sağlığı ve İş Güvenliği,  16 saatlik kısmı ise mesleki eğitim konularından oluşmaktadır.

9 Aralık 2013 tarihi itibariyle açılan Kurslar “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kaynakçılık” ve Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Pres İşleri” olup, konuyla ilgili sektörde çalışan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerin elemanları katılmaktadır. İlk olarak açılan kurslara 22 adet Pres işlerinde çalışan, 20 adet Kaynak işlerinde çalışan personel katılmaktadır




Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası