HABERLER  »  SİGORTACILIK HAFTASI KUTLANDI

SİGORTACILIK HAFTASI KUTLANDI

28.05.2016 - Turgutlu’da faaliyet gösteren sigorta acentaları, 25-31 Mayıs Sigortacılık Haftası nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Fatih Akkaynak’ın organize ettiği kahvaltıda bir araya geldi. Odamız Meclis Üyesi  Akkaynak, sektördeki acentaların sıkıntılarını Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla bir üst merciye ulaştırmak, çözümü için birlikte karar vermek adına Turgutlu’da ilk adımı attıklarını kaydetti.

TUTSO 7.Meslek Komitesi’nde yer alan Halil İbrahim Arpat’ın yerine gelen yedek üye Gazel Sigorta Turgutlu Temsilcisi Fatih Akkaynak, ilçede faaliyet gösteren sigorta acentaları ve çalışanlarını kahvaltıda ağırladı. Saray Park’ta düzenlenen kahvaltıya Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eğerci, Meclis Başkanvekili Okhan Karakol, Yönetim Kurulu Muhasip Üye Zeynel Yaşar, Oda çalışanları, 25 sigorta acentaları ve çalışma arkadaşları katıldı.

Genç Sigortacılar Platformu adı altında bir araya gelmek istediklerini ve bundan sonra bir sigorta temsilcisinin, sektördeki güncel değişen yasaların takipçisi olmak için TUTSO’da görev almasının zorunlu hale geldiğini belirten Gazel Sigorta Temsilcisi Fatih Akkaynak: “Sigortacılık Haftası nedeniyle sektörde faaliyet gösteren iş ortaklarımız olan Turgutlu ve Ahmetli’deki banka şube müdürlerine birer buket çiçek gönderdim. Hepsi olumlu şekilde geri dönüş yaparak bu beraberliğin devamı konusunda kendileri de birlik mesajları verdi. Bu organizasyonlar Ticaret ve Sanayi Odaları önderliğinde Ankara – İstanbul – İzmir – Manisa olmak üzere 2012 yılından bu yana aktif olarak yapılmakta, sigortacılık bilinci her geçen gün artmaktadır. Sektördeki biz acentaların sıkıntılarını oda aracılığıyla bir üst merciye ulaştırmak, çözümü için birlikte karar vermek adına Turgutlu’da ilk adımı bugün atmış bulunmaktayız ” dedi.

Toplantıda söz alan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Sigorta Haftası, sigorta bilincinin tabana yayılması ve geleceğin bugünden yapılandırılması için sigorta alanında faaliyette bulunan kurum ve kuruluşlar tarafından eş zamanlı etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl 25 – 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanan Sigortacılar haftasında Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerle buluştuğumuz için çok memnun olduğumu belirtmek isterim.  
Sigorta sektöründeki prim üretimi, 2015 sonu itibariyle toplamda 31 milyar TL’ye ulaştı. 2015 yılında sektör % 18,6 büyüdü. 2016 yılının ilk 3 aylık sonuçlarıyla bir önceki yılın aynı dönemi kıyaslandığında ise prim üretimi 2016’da % 36 artış gösterdi. Sigorta sektörünün aktif büyüklüğü 2015 sonunda 96 milyar TL, öz sermayesi 12,4 milyar TL’dir.
Bu istatistiklerden de anlaşılaşılabileceği gibi sigorta sektörü hizmet alanında birçok sektörün önüne geçmiş ve engellenemez bir trendle başarıdan başarıya koşmaya devam etmektedir. 
Sigortacı üyelerimizin de içinde bulunduğu 7. Meslek grubumuzda 88 i faal olmak üzere toplam 100 civarında üyemiz bulunmaktadır. Sizlerin emekleriyle İlçemizde sigorta alanında bilincin artmasına, Halkımızın emeklerinin zayi olmaması için gerekli olan her alanda sigorta hizmetlerinin verilmesi gerektiğine olan inancımla hepinizi saygıyla selamlar bu vesileyle Sigortacılık Haftanızı kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Etkinlikte sigortacılık mesleğine katkıları bulunan, gönül vermiş emektarlar unutulmadı. Genç Sigortacılar Platformu adı altında Halil İbrahim Arpat, Cengiz Küçük, Haluk Akdağ, Haluk – Gülseren Acar’a plaket takdim edilirken, şehir dışında olan Hulki Gazel de unutulmadı.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası