HABERLER  »  SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ÇATISI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREN BÖLGEMİZDEKİ KURUMLAR İLE KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDIK

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ÇATISI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREN BÖLGEMİZDEKİ KURUMLAR İLE KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDIK

20.11.2019 - Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren bölgemizdeki kurumlar ile 20.11.2019 Çarşamba günü Afyonkarahisar Korel Otel’de istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya bölgemizde faaliyet gösteren OSB, TSO, Türk Standartları Enstitüsü İl Temsilcilikleri, KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri, bölge üniversitelerinden yetkililer katılım sağladı.
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz açılış konuşmasında toplantıya katılan tüm misafirlere teşekkür ederek verimli bir toplantı olmasını temenni etti.

Toplantının ilk bölümünde TSO ve OSB’lerin katılımıyla “Hami Okul Uygulaması” ele alındı. Paydaşların fikirleri doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimin bölgede geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

 İkinci bölümde tüm kurumların katılımıyla Ankara Model Fabrika Direktörü Ufuk Kaya “Model Fabrika ve Yalın Üretim” sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan değerlendirmeler ile bölgemiz ve ülkemizde sanayide verimliliğin arttırılması yönünde uygulanabilecek sistemler tanıtıldı. Toplantının bu bölümüne Afyonkarahisar Valimiz ve ATSO başkanımız da teşrif etti.

Toplantının son bölümünde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ile Dr. M. Bahattin Akgül, Ajansımız desteğiyle yürütülen “Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Geliştirme Kümesi” (MASTEK) ile “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Merkezi” (MCBÜ-AKÜM) güdümlü projeleri hakkında sunum yaptı. Bölgemizde bu kümeye katkı sağlayabilecek özel sektör paydaşlarını ortak çalışmaya davet etti.

Program genel değerlendirme sonrası sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası