HABERLER  »  ODAMIZIN TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

30.07.2018 - Odamız Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “   İlçemizde faaliyetlerine başlayan Mektebim Okulları ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.  Mektebim okullarıyla imzalanan protokol kapsamında Oda Üyelerine %10 indirim imkanı sağlandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş törenine katıldık. Törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinenin içerisinde 3 Manisalı Bakanımızın yer alması bizleri çok mutlu etti. 3 Manisalı bakanımız; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı  Ruhsar Pekcan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na yeni görevlerinde başarılar dilerim. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde, Habitat Derneği, Coca-Cola Türkiye ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile başlatılan Kız Kardeşim Projesi çalışmalarına ilçemizde Kadın Girişimciler Kurulumuz ile başlıyoruz. Kız Kardeşim projesiyle kadınlarımıza teknoloji çağında geçerli becerileri kazandırmak üzere eğitimler verilecektir. Turgutlu Metal ve Makine sanayinde yer alan firmalara yaptığımız duyuru neticesinde; 24 işletmeyi profesörlerden oluşan uzman bir heyet ile yerinde ziyaret ederek, uygunluğu olan 11 işletme ile Turgutlu Orta Ölçekli Makine ve Metal Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifini kurduk. Akabinde de Turgutlu Organize Sanayi Bölgesine yer talebinde bulunduk. Bu talebimiz Başkan tarafından olumlu olarak karşılandı ve yer tahsisi konusunda söz aldık. Oda olarak, üye talepleri doğrultusunda ticaretin gelişmesi adına gerek yurtiçi gerekse yurtdışı fuar organizasyonlarını koordine etmeye her zaman hazırız” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Başkanımız Yavuz Semizler, yurtiçi ve yurtdışı fuarların ticareti hayatın seyrini yakından takip etmek ve yeni ticari ilişkiler kurma açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Bir sonraki Ağustos ayı meclis toplantısı öncesi kutlayacak olduğumuz Kurban Bayramının şimdiden hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 

Dilek ve temenniler bölümünde başka söz alan olmadığından Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası