HABERLER  »  ODAMIZIN NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINDA ZAFER İN ANLATILDI

ODAMIZIN NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINDA ZAFER İN ANLATILDI

23.04.2017 - Odamız Nisan ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’ nda,  Zafer Kalkınma Ajansı Operasyon Takım Lideri Peter Wilson, Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkan  Keçe, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzman Buket Kaner,  Zafer İN Operasyonu operasyon yöneticilerinden Sema Öztuğcu ve  TSE Baş Denetçisi Sayın Tevfik Bıyıklı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler; güncel konular ve ekonomik gelişmeler hakkında kısa bir konuşma yaparak, toplantıya katılan misafirlere teşriflerinden ötürü teşekkürlerini sunarak, gündem maddelerini oylamaya sundu.

Oylanan gündem maddelerini sonrasında kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Bugün aramızda Zafer İN Operasyonu anlatmak üzere operasyon yöneticisi değerli uzmanlar ve TSE Baş Denetçisi Sayın Tevfik Bıyıklı meclisimizin misafiri kendilerine hoş geldiniz dileklerimiz ileterek sözlerime başlamak istiyorum.

Değerli Meclis Üyeleri dün çok nezih bir gün yaşadık 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızla beraber mübarek Miraç Kandilini beraberce kutladık bizleri biz yapan ortak değerlerimizle beraber toplum olma bilinci ile ortak paydada buluştuğumuz milli ve manevi duygularımıza hitap eden bu değerlerimiz bizler için çok önemli. “23 Nisan, milletin kararının üzerinde bir karar olmadığının ilanıdır. Ülkemizin yönetiminde esas olan milletimizin iradesidir”. Referandum sürecinde de millerimizin iradesi tecelli etmiştir.   Demokratik süreçler işlemiş, milli irade tecelli etmiş ve milletimiz tercihini yapmıştır. Artık Türk Özel Sektörü olarak devletteki çarkların hızlanmasını ve bunun özel sektöre olumlu yansımasını bekliyoruz. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla önemli bir belirsizlik geride bırakılmıştır. Özel sektörümüz bundan sonra önünü daha rahat görebilecek, daha rahat risk alarak yatırım yapabilecektir. Artık yarına odaklanmalı, ortak bir vizyon ve hedef etrafında toplumu birleştirip geleceğe hep birlikte yürümeliyiz.

Değerli Meclis Üyelerimiz Turgutlu Ticaret ve Sanayi odası olarak meslek gruplarımızdaki üyelerimizle bir araya geliyor,  sektörel sorunlarını dinliyor çözüm bulmaya çalışıyoruz geçen ay içerisinde 2 meslek grubumuzla bir araya geldik, bu çalışmalara önümüzdeki aylarda devam edeceğiz.

Odamız tarafından düzenlene eğitimlerimiz devam ediyor, Celal Bayar Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi ile düzenlediğimiz iş dünyamıza dönük mini MBA eğitimimiz geçtiğimiz günlerde sona erdi. Eğitime katılan üyelerimiz sertifikalarını aldılar ve eğitimden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler, gelecek hafta içerisinde İngilizce Dil eğitimimiz başlıyor.

İzmir Ekonomi üniversitesi ile geçtiğimiz günlerde bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında odamız üyelerinin çocukları İzmir ekonomi Üniversitesine kayıt yaptırmaları durumunda % 15 indirim imkanı  kazandılar. Buradan Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Yine bu ay odamız meclis salonunda SGK tarafından üyelerimize istihdam teşvikleri anlatıldı. İstihdamla Büyüyen Türkiye sloganı ile yola çıktığımız istihdam seferberliği çalışmalarının ilçemizde aktif bir şekilde yayılması için çalışmalarımız devam ediyor.

Zafer Kalkınma Ajansımızın yürüttüğü Zafer İN Operasyonu kapsamında yine ilçemizde bir takım eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, işletmelerimizin verimliliklerini artırmayı hedefleyen bu çalışmaları takdirle izliyoruz. Bugün bu çalışmalar hakkında bizlere değerli uzmanlar bilgiler aktaracaklar.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ ın konuşmalarından sonra kürsüye Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzman Buket Kaner gelerek, Zafer Kalkınma Ajansının yapısı, işleyişi ve destek süreçleri ile ilgili kısa bir bilgilendirme gerçekleştirdi. 

Zafer İn Operasyonları hakkında bilgi vermek için kürsüye gelen Bölgesel Kalkınma Uzmanı Ethem Erkan  Keçe ise Meclis üyelerimize Zafer İn operasyonlarından işletmelerin nasıl yararlanacağı hakkında bir sunum gerçekleştirerek, Meclis üyelerimizden gelen soruları cevapladı.

Gündemin son maddesi olarak kürsüye TSE İzmir Bölge Müdürlüğü Baş Denetçisi Tevfik Bıyıklı, stres ve stres yönetimi hakkında Meclis Üyelerine örnekle keyifli bir sunum gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyeleri ve misafirlere teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası