HABERLER  »  ODAMIZIN KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

27.11.2017 - Odamız Kasım ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler, Meclis Başkanlığına sunulan ek gündem maddesini olan Meclis Başkan Yardımcısı seçilmesi hususunu oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucu Meclis Başkan Yardımcısı seçilmesi gündem maddelerine eklendi.

Meclis gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “  Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, bilimin ışığıyla aydınlanması için öğretmenler çok önemlidir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenle gününü kutluyorum. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen "Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Töreninde yer aldık. İmza töreninde beşli ortak girişim grubu olan Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding tarafından üretilecek yerli otomobil için imzalar atıldı.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, özel sektör iş birliğiyle ''Türkiye'nin otomobili'' için atılan bu imzayla güçlü ve milli bir marka Türkiye'ye kazandırılacaktır. 

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) 23. Yürütme Kurulu Toplantısına TOBB ve Odamızı temsilen katıldık. 10 üye ülke temsilcilerinin yer aldığı toplantıda odamızı temsil ettik.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu ve Ahmetli Meslek Yüksek Okullarıyla lisans ve Ön Lisans öğrencilerinin, son dönemlerinde tam zamanlı olarak iş yerlerinde yapacakları 15 Haftalık (1 yarı yıllık) uygulamalı eğitimi içeren ”İş Yeri Uygulama Eğitimi” ne ilişkin protokolü imzaladık. İş yeri uygulama eğitimiyle geleceğin mühendisleri okulda aldıkları eğitimi iş yerinde yapacakları pratik ile harmanlayarak endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis olarak iş yerlerine katkı sağlayacaklardır. Böylece işveren kendi ihtiyacı olan kalifiyeli elemanı kendi yetiştirme fırsatı yakalamış olacak.

Odamızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği, Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından organize edilen programla Huzurevi sakinleriyle bir araya geldik ” dedi.

Yönetim Kurulu izahatlarından sonra gündem maddelerine  eklenen Meclis Başkan Yardımcısı seçilmesi hususuyla ilgili yapılan oylama sonucu Tayfun Erkan Meclis Başkan Yardımcılığına seçildi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası