HABERLER  »  ODAMIZIN EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

24.09.2018 - Odamız Eylül ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, gündem maddeleri, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “  Ülkemiz ekonomisi gerek küresel gelişmeler, gerekse iç dinamiklerimiz nedeniyle hassas bir dönemden geçmektedir, ancak bu süreçte reel sektörümüzün üretim ve istihdam kapasitesinin korunması son derece büyük önem arz etmektedir. Geçen Meclis Toplantımızda da dile geldiği üzere; Böyle bir dönemden geçerken bankalar adeta düşene bir darbe de bizden gelsin mantığıyla iş yapmaktadır. Bir taraftan kredi faiz oranları sürekli yükselirken diğer taraftan da komisyon, hesap işletim ücreti, verimsizlik ücreti, çek provizyonu,  EFT, havale işlem ücreti gibi adlarla yapılan kesintiler de sürekli artmakta, işlemlerden yüksek ücretler alınmaktadır. Unutulmamalı ki aynı ekonomik sistem içerisindeyiz. Bankacılık sisteminin müşterisi olan iş dünyasını zor durumda bırakmak bankacılık için bindiği dalı kesmek demektir. Bu hususta bankalar ile temaslarda bulunduk; önümüzdeki günlerde yapılacak TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları konseyinde durumu dile getireceğiz. 

Üyelerimizin nakit ihtiyaçlarına bir nebze nefes olmak için başlatılan TOBB KOBİ destek nefes kredisi başlamıştır. Aylık 1.85 faiz oranı ve 6 ay ödemesiz 18 ay vade ile üyelerimize 50.000 TL üst limit olmak üzere kredi imkanı yaratmış durumdayız. Bu krediden faydalanmak isteyen üyelerimizin Odamıza gelerek, faaliyet belgesi almaları ve TOBB tarafından anlaşma sağlanan; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası’na müracaat etmeleri gerekiyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte, bu projenin üyelerimize ve ülke ekonomimize canlılık katmasını ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Her yıl olduğu gibi muhtaç durumdaki öğrencilerimize yardım etmeye devam ediyoruz. TOBB destekleri ile bu yılda Turgutlu ve Ahmetli’de 26 köy ilköğretim okulunda 1000 üzerinde öğrencimizin kıyafet ve ayakkabı alımlarını gerçekleştireceğiz. Sorunsuz bir eğitim ve öğretimin ilçemizde gerçekleşmesi için öğrenci ve okullarımız ile sürekli işbirliği içerisindeyiz ve destecisiyiz. Özellikle mesleki eğitimin gelişmesi ve mesleki eğitime dikkat çekmek üzere meslek liselerimizle sürekli işbirliği yapıyor protokoller imzalıyor öğrenci ve okullarımıza destek başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz.
Bildiğiniz gibi her yıl üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz odamız bütçesinden 40 kişi olmak üzere geçen yıl 79 kişiye burs verdik mevcut öğrencilerimize burs vermeye devam ediyoruz.

Bugün akşam meclis üyelerimizle beraber Güneydoğu Anadolu gezimiz başlıyor. İlk gün Adana’ya inerek karayolu ile Gaziantep’e geçeceğiz; 2.gün Şanlıurfa, 3.gün Mardin, 4.gün Adıyaman programımız var.  Gezi kapsamında; bölgenin tarihi ve turistik yerleriniz ziyaret edeceğiz; aynı zamanda bölgedeki ticaret ve sanayi odalılarımızı ziyaret ederek işbirliği imkanları arayacağız. Gezimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Yönetim Kurulu Başkanımız Faruk Aydın’ın konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis üyesi Ahmet Biryiğit, Kervan yolunun üst kısmından başlayarak Kemalpaşa yolu dahil olmak üzere geniş bir alan içerisinde oldukça hacimli bir nakit akış dönmektedir. Tüm banka şubelerinin Atatürk Bulvarında yer alması ve bulvarın yoğun trafiği nedeniyle iş süreçleri aksamaktadır diye görüş belirtti.  

Başka söz alan olmadığından Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası