HABERLER  »  ODAMIZIN EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

25.09.2017 - Odamız Eylül ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler; “ Oda ve Borsaların 2017 yılının Ekim- Kasım aylarında tamamlanması gereken organ seçimleri, Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelenmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki zamanda da birlik ve beraberlik içinde özveri ile Meclisimizin çalışmaları devam edecektir. Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam etmektedir. Türkiye kendisi için biçtiği 2023 gelecek vizyonunu olarak, sahip olduğu doğal ve kültürel değerleri, kaynakları yok etmeksizin kullanarak gelişen, ortaya çıkan fırsatları nitelikli insan kaynağı ile en etkin şekilde kullanabilen, yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımları değerlendiren kendi kaderini tayin eden bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. 2023’ün temel hedeflerinin başında ekonomik kalkınma gelmektedir. Bunun başlıca göstergesi olarak dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek yer almaktadır. ” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Bildiğiniz üzere 24.09.2017 tarih ve 30190 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2017/10828 sayılı bakanlar kurulu kararı ile oda seçimlerimiz Nisan ayına ertelenmiş bulunmaktadır.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Turgutlu Sanayi ve Ticaretini ulusal ve uluslararası etkileşimlerin sağladığı faydalara açan, üyelerinin üretim çabalarına yenilikçilik, sinerji ve verimlilik başta olmak üzere katma değer sağlayan, kurumsal, evrensel ve güçlü bir kuruluş olmak vizyonu ile hareket ediyor ve stratejik hedefler belirleyerek ilçemizin ekonomik sosyal ve kültürel gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Nihai olarak göreve geldiğimiz 4 yıldan bu yana Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile çok çalışma ve başarılı projeye imza attık yine nisan ayına kadar hep beraber aynı heyecan ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz.
Bildiğiniz gibi girişimcilik eğitimlerine önem veriyoruz. Bu ay içerisinde 1 tanesi zafer kalkınma ajansı tarafından 2 tanesi Odamız tarafından düzenlenmek üzere 3 girişimcilik eğitimi yapacağız, yapacağımız eğitimlerden bir tanesi geçen ay Meclisimizde sunum yapan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yapılacak 30 denetimli serbestlik müdürlüğümüze bağlı hükümlünün, eğitimini tamamlayarak iş hayatında yer tutunmaları için çalışacağız.

Her yıl olduğu gibi bu yılda eğitim yardımlarımızın dağıtımına başladık. Köy ilköğretim okullarımızda okuyan öğrencilerimizin kıyafet ve ayakkabı ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1000 öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz.

Hedef bazlı ve proje bazlı çalışmak arzusunda olduğumuzu daha öncede ifade etmiştik. Turgutlu’ya Değer, Enerji Güneştir projelerimizi hayata geçirdik. Celal Bayar Üniversitesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Valiliği tarafından yürütülen projelerde partner kuruluş olarak faaliyetlerde bulunduk. Üyelerimizin proje yazma alışkanlıklarını artırmak ve ulusal ve uluslararası hibe kaynaklarına erişimini sağlamak için faaliyetlerde bulunduk. Özellikle Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB projelerine ilçemizden üyelerimizin proje sunumu konusunda destekleyici danışmanlık faaliyetleri yürüttük. Bu noktada bir çok üyemizin bu fon ve hibe kaynaklarına erişimine aracılık ettik. Şu an KOSGEB yeni bir program açıkladı. KOBİ Gelişim ve Destek Programı. Bu programa göre 2016 yılı cirosu 300 bin TL üzeri ve en az 3 kişi çalıştıran imalatçı Kobilerimiz başvurabiliyor. Program kapsamında 300 bin TL hibe 700 bin TL geri ödemeli olmak üzere 1 Milyon TL lik kaynağa Kobilerimiz erişim sağlayabilir. Program ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen üyelerimiz KOSGEB temsilciliğimiz ile temas kurabilirler.

Odamız tüm bu çalışmaları yürütürken kaliteden de asla taviz vermemekte Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız ISO 9001-2015 kalite yönetim belgesi,10002 Müşteri memnuniyet belgesi denetimlerini geçtiğimiz günlerde başarı ile tamamladı ve belgeler için süre uzatımı aldı. Odamız aynı zamanda  TOBB akreditasyon belgesine sahip 5 yıldızlı bir odadır. 2018 yılı içerisinde Akreditasyon sistemi ile ilgili yine odamızda denetimler yapılacaktır.
Makine sanayi ilçemizde gelişiminin ilçemiz ekonomisinin geleceği için önemli olduğu görüşündeyiz. Bu hususta Manisa Eski Valimiz Erdoğan Pektaş’ın himayelerinde başlayan ilçe kaymakamımız sayın Uğur Turan’ın destek ve liderliklerinde ilçemizde bu gelişime katkı sağlayacak tüm paydaşların yer aldığı, Turgutlu Metal Sanayicileri Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Teknoloji Fakültesi Turgutlu MYO’dan oluşturduğumuz makine sanayi çalışma grubumuz ile beraber bir takım stratejiler oluşturduk bu stratejilerin bir tanesi de ilçemizde bir orta ölçekli sanayi kazandırmak bu hususta çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Manisa’mızın en önemli yatırımlarından olan ve ilimizi geleceğe taşıyacağına inandığımız Teknokentse siz değerli meclis üyelerimizin olurları ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak olduk, sermaye ortağı olarak bulunduğumuz Teknokentteki inavasyon çalışmalarını üyelerimize yaygınlaştırmak en temel hedefimiz hayalimiz Teknokent’in ileride burada bir kuluçka merkezini faaliyete geçirerek AR_GE temelli çalışan üyelerimizin çalışmalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Yine Teknokent’in ilimizde yürüteceği ve Çarşamba günü düzenlenecek törenle imzalarının atılacağı Zafer Kalkınma Ajansı Güdümlü Projesinin  Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje ortağıyız. Projenin ismi “Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri Araştırma ve Eğitim merkezi projesi “ proje kapsamında Teknokent’in içinde kurulacak merkezle Manisa’da yenilikçi ürün geliştirmek isteyen sanayicilerimizin örnek ürün tasarımına kadar birçok destek hizmet sunulmaya başlanacak.” dedi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası