HABERLER  »  ODAMIZIN EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

30.10.2017 - Odamız Ekim ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler; “ Bu yıl Cumhuriyetimizin ilanın 94. yıldönümünü coşku ile kutladık. Hiç düşündünüz mü; cumhuriyet neden tam olarak 29 Ekim günü ilan edildi, neden 3 gün önce ya da 3 gün sonra değil? Sadece bir tesadüf mü? Atatürk‘ün özellikle 29 Ekim tarihini seçmiş olmasının altında gurur verici bir hikaye var aslında. Mustafa Kemal bu pek  bilinmeyen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hikayesini, İzmir süvari kolordusu komutanı ve aynı zamanda kendisinin kadim dostu olan Fahrettin Altay Paşa ile paylaşmıştır zamanında. Neden 29 Ekim?
29 Ekim 1923 tarihinin hikayesini anlamak için 5 yıl öncesine gitmek gerek; hatta tam olarak 30 Ekim 1918 gününe… Bu gün, Mondros Ateşkesi‘nin imzalandığı gündür. Başka bir deyişle Osmanlı’yı haritadan silen, İngiliz işgalini başlatan ve topraklarımızın parçalanmasına ön ayak olan bir çöküş anlaşmasıdır aslında. Mustafa Kemal o dönemde hissettiklerini anlatırken Fahrettin Altay Paşa’ya, “30 Mondros Anlaşması sonrası çektiğimiz sıkıntıları bilirsin, sen de oradaydın.” der ve 29 Ekim’in sırrını şu cümleyle açıklar: “Deyiniz ki, tarihten silinmek istenen bir milletin ahıdır, öcüdür.” Cumhuriyetin ilanından 2 yıl sonra bu sırra tanık olan Altay Paşa, Mustafa Kemal’e “Ama bundan daha önce hiç söz etmemiştiniz…” diyecek olur. Atatürk’ün buna cevabı en az kendisi kadar asil, onurlu ve karizmatiktir: “Övünmek olur. Övünmek, benimle beraber mefkureye inananların, milletin, ordumuzun hakkıdır.”
Başka bir deyişle 29 Ekim, zamanın batılı devletlerine vurulan bir tokat niteliğini taşıyan, derin anlam içeren bir tarihtir ve özünde Mustafa Kemal’in batıya “Ben 30 Ekim’i tanımıyorum, sizden bir gün öndeyim. Siz, 29 Ekim’i tanıyacaksınız!” demesidir. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve Aziz Şehitlerimizi Rahmetle, Kahraman Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm üyelerimizin ve halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Oda olarak girişimcilik eğitimlerimiz devam etmektedir. Geçen hafta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte bir girişimcilik eğitimini daha tamamladık. Yarın itibariyle başka bir girişimcilik eğitimine daha başlıyoruz. Ülke kalkınmasının lokomotifi olan girişimcilik ruhunu canlı tutabilmek için oda olarak bu eğitimlere bundan sonra da devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde de Huzurevi ziyareti gerçekleştirerek sosyal sorumluluk çerçevesinde başımızın tacı büyüklerimizi ziyaret etmiş olacağız. Makineci Turgutlu toplantısını ev sahibi olarak Manisa Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’in katılımıyla gerçekleştirdik. İlçemiz için makine sektörü çok önemlidir. Turgutlu’muz 1920 lerde Ülkemizde bir ilk olarak kurulan Demirciler Çarşısından beri makine alanında kendisini göstermiş, çok parlak ve başarılı dönemler yaşamıştır. Makine Sanayimiz, zaman zaman ekonominin lokomotifi olma görevini tarım ve toprak sanayine devretmiş olsa da İlçemizin her zaman, hem istihdam hem de verim açısından son derece önemli bir yapı taşı olmuştur. Bugün Turgutlu Makine Sanayisini hak ettiği görkeme ulaştırmak için, İlçemizde sektöre destek sağlayabilecek her Kişi, Kurum ve Kuruluşta müthiş bir sinerji oluştuğunu görmekteyiz. Bu önemli konuda Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sürecin en başından beri tüm ekip ve imkânlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. İlçemizin, Bölgemizin ve Ülkemizin kalkınması için, ekonominin can damarı üretimi, katma değeri en yüksek noktaya taşıyacak olan bu sektöre Oda olarak destek vermeye her zaman devam edeceğiz.
Sanayicimizin sorunlarını dile getirmek, çözüm yollarını araştırmak ve üyelerimizin bu sektöre kendi çıkarları doğrultusunda yön vermesini sağlamak için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda yapılan her işin ve emeğin arkasında olacağımızı belirtiyor, hepinizi şahsım ve Kurumum adına bir kez daha saygıyla selamlıyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Devlet desteklerinin ilçemiz ekonomisine katkı sağlaması için bu ay içerisinde TKDK uzmanları tarafından odamız ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenledik. ” dedi.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası