HABERLER  »  ODAMIZIN AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZIN AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

28.08.2017 - Odamız Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı pazartesi akşamı Odamız Meclis Toplantı Salonunda Yavuz Semizler Başkanlığı’nda Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosu Müdürlüğünde görevli Sosyologlar Cennet Akçay, Hüseyin  Kızmaz  ve infaz koruma memuru Ersoy Öğüt’ün katılımıyla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Semizler; “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile büyük bir zafer kazanıldı. Türk Milleti 1922’de bir kez daha tarih yazdı. İstilacı güçlere karşı kuvvetli bir tokat atan Türk Milleti, büyüğünden küçüğüne, erkeğinden kadınına birlik olmuş ve topyekûn girdiği savaşı zaferle kazanmıştır. Bizlerin bugün dahi kutlarken büyük onur duyduğumuz bu zaferi bizlere kazandıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını ve Milli mücadele veren şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyor; 95. Yıl dönümünde, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Manisa Ticaret Borsamızla birlikte sultaniye kuru üzümümüzün coğrafi işaret tescilini Manisa’ mıza kazandırmak için Ankara da bir takım temaslarda bulunduk. Çekirdeksiz kuru üzümün anavatanı olan bereketli topraklarımızda yetiştiği ve rekoltenin büyük çoğunluğunun Manisa sınırlarımızda olduğundan hareketle, sultaniye kuru üzümünün coğrafi işaret tescilini Manisa’ mıza kazandırmak için çalışacak ve sürecin en yakın takipçisi olacağız” dedi.

Gündem maddelerinin oylanmasından sonra kürsüye gelen Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Bugün aramızda Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosu Müdürlüğünde görevli Sosyologlar Cennet Akçay, Hüseyin  Kızmaz  ve infaz koruma memuru Ersoy Öğüt’a hoş geldiniz dileklerimi ileterek sözlerime başlamak istiyorum.

16.05.2013 tarihinde gerçekleşen Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin üzerinden 4 yıldan fazla zaman geçti. 4 yılı aşkın süredir siz değerli Meclis üyelerimizle birlikte üyelerimize ve Halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye deki tüm Oda ve Borsalar ile birlikte Odamızda da 2017 seçimleri Ekim – Kasım ayları içerisinde yapılacak. Bayramdan sonra yapılacak Yönetim Kurulu Toplantımızda kesin seçim tarihi belirlenerek tüm üyelerimize duyurulacaktır. 

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak proje ortaklarından birisi olduğumuz Manisa CBÜ Teknopark projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. 20 Eylül 2017 tarihinde Üniversitemizle birlikte projenin imza töreni ve açılış toplantısını gerçekleştireceğiz. 

Manisa’ nın ve Turgutlu’ muzun gelişmesine büyük katkı sağlayacak Manisa Teknopark’ ın ortaklarından biri olan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamız, gelişen her teknolojiyi yakından takip etmek ve üyelerine en iyi hizmeti sağlamak için bu ve buna benzer her projede paydaş olmaya devam edecektir.

Geçtiğimiz hafta Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği yönetimi ve Odamız Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizin lokomotif sektörlerinden biri olan toprak sanayicilerimizin her türlü sorununa çözüm bulmak için birlikte hareket edeceğimizi vurguladık. 

Odamızın en büyük başarılarından birisi olan ve Ülkemizin kalkınma politikalarında en üst sıralarda yer alan girişimcilik konusunda, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Nasipse Ekim ayı içerisinde KOSGEB Girişimcilik Kurslarımıza bir yenisini daha ekleyecek, Ülkemize katma değer kazandıracak yeni girişimcilere maddi destekler sağlayacağız.

Çarşamba günü 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayacağız. Şanlı Türk tarihinin en önemli günlerinden birisi olan, Halkımızın özgürlük ve bağımsızlığa düşkünlüğünü bir kez daha yüksek sesle tüm Dünya’ ya duyuracağı 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. 

Bu hafta bir de Mübarek Kurban Bayramımızı kutlayacağız. Yüce Rabbim keseceğiniz kurbanlarınızı ve yapacağınız yardımları kabul etsin. Sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’ ın konuşmalarından sonra kürsüye Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosu Müdürlüğünde görevli Sosyologlar Cennet Akçay ve Hüseyin  Kızmaz gelerek, Turgutlu Denetimli Serbestlik Bürosunun yapısı, işleyişi ve hizmet süreçleri ile ilgili kısa bir bilgilendirme gerçekleştirdi. 

Sosyolog Cennet Akçay, Turgutlu Denetimli Serbestlik konusunda bilgilendirici konuşmalar yaptı. Şu anda denetimli serbestlikten yaralanan 130 kişinin topluma kazandırılması için çalışmalar yapıldığını belirten Akçay: “Sizlerden biz destek istiyoruz. Bizlere hangi meslek dalında ihtiyaç olduğunu bildirirseniz biz bunları İŞKUR ve Girişimcilik kurslarında eğitim aldırıp piyasaya istihdamını sağlamak istiyoruz.” dedi.

Denetimli Serbestlik yasasından faydalanıp çalışan kimselerin çalıştıkları süre içinde de izlendiklerini belirten Sosyolog Hüseyin Aydın: “Hiç bir işverenimizin bunlardan çekinmesine gerek yok. Bunları tekrar hayata kazanmak zorundayız” diye konuştu.

Meclis Başkanı Yavuz Semizler toplantıya katılan tüm Meclis üyeleri ve misafirlere teşekkür ederek toplantıya son verdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası