HABERLER  »  ODAMIZ ÜYELERİ MBA SERTİFİKALARINI ALDI

ODAMIZ ÜYELERİ MBA SERTİFİKALARINI ALDI

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası mensuplarına MCBÜSEM Mini MBA sertifikaları takdim edildi. 

MCBÜSEM'in iş dünyasının profesyonellerine ve iş insanlarına özel olarak hazırladığı "Mini MBA Sertifika Programı"ndan yararlanan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası  üyelerinin sertifikaları, 12 Nisan 2017 tarihinde Rektörlük Seminer Salonunda düzenlenen törenle takdim edildi.

Törende konuşan MCBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, ikincisini düzenledikleri Mini MBA Sertifika Programının gurur duydukları bir program olduğunu dile getirerek, "Bu programı Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte ortaklaşa yaptık. Tabii ki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de bizim amiral gemimiz, hepimiz oradan feyz alıyoruz. Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Mıynat'ın desteğiyle ve öğretim üyelerimizle birlikte böyle bir programı oluşturduk. Ticaret Odası ile yaptığımız görüşmelerde, öncelikle böyle bir talebi belirlememiz gerekiyordu. Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi'nin her zaman belirttiği bir konu vardır, 'talep olmazsa eğitimin bir yarısı eksik olur' der. Dolayısıyla bu talep oluşur oluşmaz, hemen çalışmalarımıza başladık. Mart sonu itibariyle haftada 8 saat olmak üzere derslerimiz başladı. Çok değerli, kaliteli bir grupla karşılaştık ve bundan çok mutluluk duyduk. Önemli olan bizim gidip sınıfla kuru bilgileri paylaşmamız değil, karşılıklı bir iletişim şeklinde bu işin olmasıydı. Onu da yaptığımızı düşünüyorum. Biz eğitimlere genellikle bir stratejiyle yaklaşıyoruz. Bu programda birinci programda uyguladığımız stratejiyi değil, son dönemde konuşulan mavi okyanus stratejisini uyguladık. Bize göre Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri kendi mavi okyanuslarını yaratma konusunda bir potansiyele sahipler. Bu yeni strateji ile işletmeler başarılı olmak istiyorlarsa, orijinal stratejilerini yaratmaları gerekiyor. Bu onları bir ölçüde kızıl okyanustan alıp mavi okyanusa; sakin ve hiç kimsenin olmadığı, kendi orijinal ürünlerini, inovatif ürün dediğimiz ürünlerini satabildikleri veya değer yaratabildikleri bir stratejiye dönüştürme imkânı veriyor. Mini MBA Programının da ana teması buydu. Çok güzel bir iletişim ortamında bunu aktarmaya çalıştık. Öncelikle bu imkânı verdiği için Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye saygılarımı arz ediyor, dekanıma saygılarımı sunuyorum. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odasına bizimle böyle bir iletişime geçtiği için ayrıca teşekkür ediyorum. Meslektaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ulcay ise, kendilerini yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Diğer eğitimleri de birlikte yapacağız. Bu dış ticaret olur, yabancı dil eğitimi olur, bunları odamızla birlikte sizden talep edeceğiz. Ben katılımı aksatmadan sağlayan üyelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Bizim üniversite olarak üç temel misyonumuzdan birisi topluma hizmet."

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, bugün çok özel ve çok güzel bir mezuniyet törenini gerçekleştirmek için bir araya gelindiğini belirterek, "Bu program benim için çok özel ve önemli. Çünkü, bizim üniversite olarak üç temel misyonumuzdan birisi topluma hizmet. Biz ilk olarak yüksek eğitim-öğretim hizmetini sunuyoruz, bilimsel bilgi üretimi bir diğer önemli görevimiz. Tabii ki bunun dışında topluma karşı, yakın çevremizden başlayarak sunabileceğimiz tüm hizmeti sunmak gibi bir sorumluluğumuz var. Üniversiteler şimdiye kadar, daha ziyade içe kapanık olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yerine getirmişler. Araştırma, teknoloji üretimi, bilgi üretimi bunlar yapılmış; ama toplumla buluşmak, kucaklaşmak, buradaki bilgiyi onlarla paylaşmak, onlara aktarmak konusunda üniversiteler olarak biraz geri kalmışız, geç kalmışız. Artık Türkiye'deki üniversiteler hızla bu milletin emrinde, bu milletin hizmetinde, bu milletin üniversitesi olmanın bilincinde üniversiteler olarak bu görevlerini de yerine getiriyor. Burada bu millet için ve bu millet sayesinde varız. Dolayısıyla üniversitedeki öğretim üyesi arkadaşlarım da bu anlayışla hareket ediyor. Bugün buradaki törenimiz de bu anlayışın bir sonucu. Elbette üniversiteler bu sorumluluklarını yerine getirmeli ama sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında, ilgili sektörlerden de bir talep olmalı. Turgutlu ilçemiz bu bakımdan önde geliyor. Bu mezuniyet töreninin ikincisini gerçekleştiriyoruz. Birincisini MAKİM'de yaptık, ikincisini de Turgutlu'daki iş insanlarımızla yapıyoruz. İktisadi ve İdari Fakültemizin, Sürekli Eğitim Merkezinin, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odamızın iş birliği ile gerçekleştirilen bu programda emeği geçen dekanımıza, merkez müdürümüze, çok kıymetli öğretim üyesi arkadaşlarıma ve her şeyin başının bilgi olduğunun farkında olan çok değerli iş insanlarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ardından, Sertifika Programı derslerini veren Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Doç. Dr. Burak Kartal, Doç. Dr. Çiğdem Sofyalıoğlu, Doç. Dr. Koray Kayalıdere, Doç. Dr. Mahmut Karğın, Doç. Dr. Rabia Aktaş, Doç. Dr. Sibel Karğın, Yrd. Doç. Dr. Burak Özdoğan, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Çılbant ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı'nın teşekkür belgeleri Prof. Dr. A. Kemal Çelebi tarafından takdim edildi. 

Tören, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sertifikalarının takdim edilmesi ve keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası