HABERLER  »  ODAMIZ, TOBB' DA DÜZENLENEN TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASINA KATILDI

ODAMIZ, TOBB' DA DÜZENLENEN TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASINA KATILDI

21.01.2019 - Türkiye Ekonomi Şurası TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nun da düzenlendi. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, 2003 yılında başlayan Ekonomi Şuralarında, hep yanlarında oldukları ve iş dünyasına destek verdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
2017’de iş dünyasının istihdamda ve yatırımda rekorlar kırdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, aynısını 2019’da da yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Erdoğan’dan özel sektörü desteğinin devamını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Şu an bu salonda, 81 il ve 160 ilçeden, bölgelerinin kanaat önderleri olan, Oda ve Borsa Başkanlarımız bulunuyor. Onlar Temmuz’dan beri yoğun bir mesai harcadılar. İllerin ve ilçelerin sorunlarını çıkardılar, öneriler hazırladılar. Böylece tüm ülkede, yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, hepsini tespit ettiler. Emekleri için teşekkür ediyorum. Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şura’dan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz” dedi.

Odamızı temsilen Türkiye Ekonomi Şurasına katılan, Yönetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey üyesi Faruk Aydın; “Şura’da 7 bölge hakkında ayrı ayrı iş dünyamızın temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini doğrudan Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlara iletme imkanı buldular” dedi. 



Hızlı İletişim

Foto Galeri

Site Haritası